maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Lionsclub levert gebouwen Jeugd correctie centrum op

lees ook ...

Ricanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg

Het rijden naar Ricanaumofo wordt binnenkort een stuk aangenamer, aangezien de weg momenteel geasfalteerd wordt. Op zaterdag 24 februari 2024 vond de eerste oplevering van het geasfalteerde weggedeelt...

Het ministerie van Justitie en Politie en vijf samenwerkende Lions clubs, waaronder Kwatta, Para, Paramaribo East, Paramaribo North en Paramaribo West hebben een jeugd correctiecentrum gebouwd. De lokalen bij het correctiecentrum werden op 17 juni door de lionsclubs officieel overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie (JusPol). 

Onder de aanwezigen bevonden zich de minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, de vertegenwoordiger van de minister van Onderwijs, waarnemend directeur Operationele Diensten Patrick Campagne, waarnemend korpshoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren Joyce Pane-Alfaisie, vertegenwoordiger van de Commissaris van Wanica (Noord-West), verschillende Lions officiers, presidenten en de lokale sponsoren van het project.

Minister Amoksi bedankte de Lions familie, en alle sponsoren voor hun bijdrage aan de realisatie van dit project. Dit project dateert uit een beleidsplan voor de periode 2006 tot 2010. De bewindsman geeft aan dat dit project zal bijdragen aan een goed herintreden in de maatschappij voor de jongeren in detentie en geeft aan dat het belangrijk is in het kader van het kinderrechten verdrag. Hij richtte zich verder tot de docenten en jongeren die gebruik zullen maken van de lokalen en vroeg hun om ze te koesteren en er met zorg mee om te gaan.

Directeur Campagne bedankte ook alle partners die hebben geholpen aan het in vervulling brengen van een van de wensen van het ministerie namelijk; de jeugd in detentie tools aanreiken om sterk terug te keren in de maatschappij. Met de woorden,”Job well done”, bedankte het korpshoofd Pane-Alfaisie alle partners die aan de bouw van de twee praktijklokalen hebben bijgedragen. Zij gaf aan dat dit project versterking geeft aan het resocialisatie proces van jongeren in detentie. “Zij verdienen een tweede kans, dat ze terug kunnen komen in de maatschappij en dat ze ook een vak kunnen leren”.

De Project Chairperson Rudolph Augustin geeft aan dat dit project helemaal past binnen het Lionisme met hun bekende slogan “we serve”. Hij benadrukte dat de overheid met maatschappelijke groepen en het bedrijfsleven samen kan werken aan duurzame ontwikkeling van ons land. De ondertekening van het protocol van overdracht en het onderhoudscontract werden door minister Amoksi, de Lions District governor, Chairperson Augustin en de directeur van Operationele Diensten ondertekend.

Het geheel werd afgesloten met de onthulling van het naambord en een korte rondleiding in de nieuwe gebouwen. Ook de boormachine gesponsord door Staatsolie werd in gebruik genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLionsclub levert gebouwen Jeugd correctie centrum op