vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Lions of Michigan brengen 7000 brillen naar Suriname voor oogzorgmissie

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (2)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van zeven senioren proffesionals die belangeloos een bijdrage gaan leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie o...

Op een bijeenkomst in de Witte Lotus hebben de Lions Clubs in Suriname samen met het Lions Michigan-team uit de Verenigde Staten van Amerika de aftrap gegeven voor een omvangrijk oogscreeningsproject. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was aanwezig bij de kick-off, samen met de vijf Lions Clubs: Paramaribo North, Paramaribo East, Paramaribo West, Paramaribo Focus en Commewijne.

Minister Ramadhin heeft zijn volledige steun toegezegd namens het ministerie voor de uitvoering van dit project en benadrukt het belang van lokale betrokkenheid. Hij roept op tot meer deelname van Surinaamse oogartsen en opticiens bij toekomstige missies. Het vroegtijdig screenen van de ogen kan problemen voorkomen, vooral voor kwetsbare groepen die behoefte hebben aan brilcorrectie.

Een team van ervaren oogartsen, wereldwijd actief in oogzorg, zal gedurende vier dagen het project uitvoeren. Lions of Michigan Vision Mission Team optometrist Gary Anderson legt uit dat zij niet alleen de ogen zullen screenen, maar ook passende brillen zullen verstrekken aan degenen die dat nodig hebben. Voor deze missie zijn in totaal 7000 brillen naar Suriname gebracht. Na Paramaribo zullen de districten Wanica en Brokopondo worden bezocht.

Anderson, die zijn 42ste missie uitvoert, benadrukt dat dit de eerste keer is dat het team in Suriname is. Het idee ontstond twee jaar geleden tijdens een gesprek met Shefanie Vola-Vin, voorzitter van het organisatiecomité van Lions International, die meteen enthousiast was over de missie. Anderson hoopt met dit project een waardevolle bijdrage te leveren aan de Surinaamse samenleving, na eerdere missies in landen als Peru, Colombia en Mexico.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLions of Michigan brengen 7000 brillen naar Suriname voor oogzorgmissie