woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Lions Clubs en partners werken aan zicht verbetering in Vision project

lees ook ...

Suriname start voorbereiding voor nieuwe agrarische telling ...

Betrouwbare statistische informatie is cruciaal voor de planning, monitoring en evaluatie van agrarisch beleid. Beleidsmakers hebben deze gegevens nodig om middelen efficiënt te gebruiken en goed geïn...

Lion Clubs en partners hebben gratis professionele oogmeting aangeboden op verschillende plaatsen in ons land. Minderdraagkrachtigen hebben goed gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Driekwart van de 735 mensen, bleken na oogmeting behoefte te hebben aan een bril. Dit is het eerste Vision Project van Lions Clubs, partners, het bedrijfsleven, en lokale hulporganisaties voor dit jaar.

Het project is een samenwerking tussen Lions Club Paramaribo East, Lions Club Paramaribo South, de Nederlandse Stichting Zienderogen, Vision Care by Varida, en anderen. Het is een project van ruim US$ 45.000.

Tijdens de uitvoering werden 42 leerkrachten op verschillende scholen getraind om zichtproblemen te herkennen. Buurtorganisaties hebben ook meegewerkt door kandidaten te identificeren. Het project duurde van 9 tot en met 14 januari in OS Pontbuiten (Pontbuiten), IMEAO 1 (Geyersvlijt), Stibula (Latour), Bejaardentehuis Siembah (Mariënburg) en het LSB-stadion (Lelydorp).

Monturen zijn gedoneerd in Nederland. Leesbrillen werden direct verstrekt. De overige brillen worden in Nederland voorzien van glazen met de juiste sterkte en binnen enkele maanden afgegeven. Dit project werd al in 2022 uitgevoerd te Latour, Pontbuiten en Mariënburg, Wit Santi en Albina door een deel van de partners.

Deze keer bezocht men ook de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden (Louis Braille school) in Suriname. Een braille schrijfmachine, loepen en blindenstokken werden gedoneerd.

De Lions Clubs en hun partners willen zich blijven inzetten voor sociaal zwakkeren in de samenleving door hun mogelijkheden te vergroten. Goed zicht hoort daarbij.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLions Clubs en partners werken aan zicht verbetering in Vision project