woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Lions Club Wanica doneert 100 voedselpakketten

lees ook ...

Teleperformance opent derde pand in Suriname

Woensdag jongstleden opende Teleperformance feestelijke een derde pand in Suriname. De plaatselijke vertegenwoordiger van het bedrijf, Norbert van Liemt, verwacht een verdubbeling van arbeidsplaatsen ...

Er zijn door de Lions Club Wanica in het afgelopen weekend ruim 100 voedselpakketten gedoneerd. Een tranche van 50 pakketten is gedoneerd ten behoeve van bewoners van het district Para. Deze pakketten zijn overhandigd aan de districtscommissaris (dc), Marlene Joden.

Deze organisatie heeft niet alleen aan de Paranen gedacht, maar ook aan personen die getroffen zijn door de wateroverlast. Bewoners van Creola in het district Saramacca die enorm schade hebben geleden als gevolg van de wateroverlast hebben ook een pakket gekregen. De Lions Club heeft aan deze groep ook 50 pakketten geschonken.

Deze levensmiddelenpakketten zijn overhandigd aan de dc van Saramacca Sherin Bansi-Durga op het bestuurskantoor te Jarikaba. Creola was hard getroffen door wateroverlast, waarbij huizen en percelen meer dan een meter onder water stonden. Een aantal gezinnen moest zelfs geëvacueerd worden.

De dc heeft in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) de gezinnen van Creola waarvan de percelen en huizen nog steeds onder water liggen, vanwege de springvloed geëvacueerd en overgebracht naar opgezette tenten naast het complex van de O.S. Uitkijk.

De dc heeft ook toestemming verkregen van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Marie Levens, om de vrouwen en kinderen voorlopig onder te brengen in 4 lokalen van de O.S.Uitkijk. Het Agrarisch Bedrijf Nationaal Leger Saramacca gaat voorlopig de maaltijden bereiden voor de geëvacueerden.

Ook worden er nu maatregelen getroffen te Creola om de komende springvloed over twee weken in de Saramaccarivier te bedwingen en om de schade te beperken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLions Club Wanica doneert 100 voedselpakketten