woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Lions Club en Volksgezondheid slaan handen ineen voor gezondheidsbewustzijn

lees ook ...

Haïtiaanse premier gast tijdens Surinaamse onafhankelijkheid...

In het kader van de 48e onafhankelijkheidsviering heeft de premier van de Republiek Haïti, Ariel Henry, een historisch tweedaags bezoek gebracht aan Suriname, op uitnodiging van president Chandrikaper...

Op zaterdag 18 november organiseerden de Lions Club Wanica, de Lions Club Paramaribo North en het ministerie van Volksgezondheid een gezondheidsbeurs in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Het evenement, dat plaatsvond ter gelegenheid van Wereld Diabetes Dag, stond in het teken van het belang van een gezonde levensstijl.

De beurs was gericht op het vergroten van bewustzijn over de twee grootste gezondheidsproblemen in Suriname: diabetes en hoge bloeddruk. Met name mensen met deze aandoeningen werden aangemoedigd om hun voedingskeuzes onder de loep te nemen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte het belang van goede informatie en bewustwording. “Als mensen weten wat goed voor ze is, kunnen ze betere keuzes maken,” zei hij.

De Lions Clubs waren blij dat ze samen met de overheid een bijdrage konden leveren aan het verbeteren van de gezondheid van de Surinaamse bevolking. “Gezond leven is belangrijk voor iedereen,” aldus Sharvin Anandbahadoer, de president van de Lions Club Wanica.

Op de beurs konden bezoekers terecht voor diverse metingen, waaronder suiker, bloeddruk, lengte en gewicht. Daarnaast kregen ze informatie over traditionele geneeswijzen en werden ze door experts voorzien van gezondheidsadviezen.

De beurs werd door meer dan duizend bezoekers bezocht. De organisatoren waren tevreden over de opkomst en hopen dat het evenement heeft bijgedragen aan het vergroten van bewustzijn over het belang van een gezonde levensstijl.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLions Club en Volksgezondheid slaan handen ineen voor gezondheidsbewustzijn