maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Lijstraffen terug in Afghanistan

lees ook ...

DNA informeert personeel over huisvestingsmogelijkheden en f...

Een veilige en comfortabele huisvesting speelt een cruciale rol in het welzijn van mensen. Het creëert een gevoel van geborgenheid en draagt bij aan een betere levenskwaliteit en stressvermindering. D...

Twaalf veroordeelden in Afghanistan hebben in het openbaar zweepslagen gekregen voor diefstal en overspel. De religieuze rechtbank heeft hen hiertoe veroordeeld. Eliten van de maatschappij zijn via social media uitgenodigd door de provinciale Gouverneur om getuige te zijn van het spektakel. De top van de Taliban heeft rechters de opdracht gegeven om meer lijstraffen toe te passen, omdat het hoort bij de Islamitische wetgeving.

Voor de honderden aanwezigen was het maken van foto’s en video’s verboden.Lijfstraffen en zelfs ophanging worden steeds meer toegepast.

Bij de inval van de Amerikanen in 2001 werd de Taliban afgezet. Na hun vertek kwam de religieuze extremistische organisatie weer aan de macht, en pakken ondanks de belofte om gematigd te werken hun oude programma weer op. Zo moeten vrouwen weer hun gezicht bedekken, niet meer werken en mogen meisjes geen onderwijs meer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijstraffen terug in Afghanistan