vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Lijnbussen rijden weer

lees ook ...

Regering laat weer zien geen dag vooruit te kunnen denken

De prijs voor een busrit is op 14 maart door de overheid ingaande diezelfde datum aangepast, nadat de verhoging geind werd zonder dat de overheid deze oficieel had bekendgemaakt.  De busprijzen zij...

Bij een bespreking tussen Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) op 22 februari, is besloten dat de bushouders hun bussen weer zullen laten rijden op de door de overheid vastgestelde routes. Een groep buschauffeurs zat ook aan bij deze ontmoeting in het ABOP-centrum te Latour.

Als voorwaarde voor de hervatting van het rijden moet de regering de dieselcompensatie van december 2022 en januari 2023 uiterlijk vrijdag overmaken aan de PLO. De nieuwe bustarieven zullen op de Raad van Ministersvergadering (RvM) van woensdag worden behandeld. Calculatie voor de aanpassing is reeds ingediend door de PLO aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Uiterlijk donderdag moet TCT de nieuwe tarievenlijst presenteren aan de PLO.

Tijdens de ontmoeting heeft de VP terstond telefonisch contact gemaakt met de ministers van TCT en Financiën en Planning om duidelijk te weten wat hij aan de bushouders moest voorhouden. PLO-voorzitter, John Mahadewsing, zei dat de leden zullen afgaan op de woorden van de VP en de bussen weer inzetten op de routes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijnbussen rijden weer