woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Lijnbussen rijden weer

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

Bij een bespreking tussen Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) op 22 februari, is besloten dat de bushouders hun bussen weer zullen laten rijden op de door de overheid vastgestelde routes. Een groep buschauffeurs zat ook aan bij deze ontmoeting in het ABOP-centrum te Latour.

Als voorwaarde voor de hervatting van het rijden moet de regering de dieselcompensatie van december 2022 en januari 2023 uiterlijk vrijdag overmaken aan de PLO. De nieuwe bustarieven zullen op de Raad van Ministersvergadering (RvM) van woensdag worden behandeld. Calculatie voor de aanpassing is reeds ingediend door de PLO aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Uiterlijk donderdag moet TCT de nieuwe tarievenlijst presenteren aan de PLO.

Tijdens de ontmoeting heeft de VP terstond telefonisch contact gemaakt met de ministers van TCT en Financiën en Planning om duidelijk te weten wat hij aan de bushouders moest voorhouden. PLO-voorzitter, John Mahadewsing, zei dat de leden zullen afgaan op de woorden van de VP en de bussen weer inzetten op de routes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijnbussen rijden weer