woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

Lijnbussen in Suriname rijden weer

lees ook ...

Nieuw algemeen minimumuurloon van kracht vanaf april 2024

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) herinnert werkgevers eraan dat het nieuwe algemene minimumuurloon, dat vanaf 1 april 2024 is vastgesteld op SRD 49,12, van kracht is. ...

Bushouders laten hun bussen weer rijden op de door de overheid vastgestelde routes. Dit is op dinsdag besloten bij een bespreking tussen vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Een groep buschauffeurs zat ook aan bij deze ontmoeting in het ABOP-centrum te Latour.

Als voorwaarde voor de hervatting van het rijden moet de regering de dieselcompensatie van december 2022 en januari 2023 uiterlijk vrijdag overmaken aan de PLO. De nieuwe bustarieven zullen op de Raad van Ministersvergadering (RvM) van woensdag worden behandeld.

Calculatie voor de aanpassing is reeds ingediend door de PLO aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Uiterlijk donderdag moet TCT de nieuwe tarievenlijst presenteren aan de PLO. Tijdens de ontmoeting heeft de vp terstond telefonisch contact gemaakt met de ministers van TCT en Financiën en Planning om duidelijk te weten wat hij aan de bushouders moest voorhouden.

PLO-voorzitter, John Mahadewsing, zei dat de leden zullen afgaan op de woorden van de vp en de bussen weer inzetten op de routes. Vanaf het afgelopen weekend tot en met dinsdag zijn deze acties gevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijnbussen in Suriname rijden weer