vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Lijnbussen in Suriname rijden weer

lees ook ...

34ste tussentijdse Staatshoofden vergadering CARICOM

De 34ste tussentijdse staatshoofdenvergadering van de CARICOM werd gehouden op woensdag 15 maart jongstleden. President Chandrikapersad Santokhi nam virtueel deel aan deze vergadering. Tijdens de v...

Bushouders laten hun bussen weer rijden op de door de overheid vastgestelde routes. Dit is op dinsdag besloten bij een bespreking tussen vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Een groep buschauffeurs zat ook aan bij deze ontmoeting in het ABOP-centrum te Latour.

Als voorwaarde voor de hervatting van het rijden moet de regering de dieselcompensatie van december 2022 en januari 2023 uiterlijk vrijdag overmaken aan de PLO. De nieuwe bustarieven zullen op de Raad van Ministersvergadering (RvM) van woensdag worden behandeld.

Calculatie voor de aanpassing is reeds ingediend door de PLO aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Uiterlijk donderdag moet TCT de nieuwe tarievenlijst presenteren aan de PLO. Tijdens de ontmoeting heeft de vp terstond telefonisch contact gemaakt met de ministers van TCT en Financiën en Planning om duidelijk te weten wat hij aan de bushouders moest voorhouden.

PLO-voorzitter, John Mahadewsing, zei dat de leden zullen afgaan op de woorden van de vp en de bussen weer inzetten op de routes. Vanaf het afgelopen weekend tot en met dinsdag zijn deze acties gevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijnbussen in Suriname rijden weer