vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Lijnbuschauffeurs tillen niet zwaar aan coronaregels

lees ook ...

Ondernemers moeten dichterbij elkaar komen met exporteursbeu...

Naast het versterken van het ondernemerschap is het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bezig programma’s uit te voeren om de exportpotentie te verhogen....

Passagiers klagen dat de bussen vaak te vol zijn. De chauffeurs letten nauwelijks op naleving en handhaving  van de covid-19 regels in de bussen. Het houden van deze regels in het openbaar vervoer blijkt in de praktijk moeilijker dan wordt aangenomen.

Het is moeilijk om de anderhalve meter afstand te houden in de bussen. Er komt ook weinig terecht  van het ontsmetten van handen. Juist de naleving van de regels is belangrijk om de spreiding van het virus te voorkomen. Lijnbushouders vinden de tarieven niet kostendekkend, en menen dat zij daardoor genoodzaakt zijn om toch meer passagiers mee te nemen dan is toegestaan.

De Covid-19-preventieprotocol voor de transportsector schrijft voor, dat er bij voorkeur één persoon op de bank, het liefst bij het raam moet zitten,  en dat de klapstoelen uit de bussen  verwijderd moeten worden. Vaak zitten er toch zoveel mensen als er zitplaatsen zijn in de bussen.

Bij de controle wordt er vooral gelet op de zichtbare aanpassingen, zoals ontsmettingsfles, verwijderde klapstoelen en de duidelijke aangebrachte covid-regels”. Tijdens de rit is het moeilijk om te letten op de covid-19 regels. “Die anderhalve meter afstand haal ik nooit met twintig mensen in mijn bus,” zegt een chauffeur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijnbuschauffeurs tillen niet zwaar aan coronaregels