donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Lijken van COVID-19 slachtoffers niet opgehaald

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

Op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), staan momenteel vriescontainers die worden ingezet om de lichamen van patiënten die overleden zijn aan de gevolgen van COVID-19, te bergen.

Ongeveer de helft van de lijken is al langer dan een maand geleden geborgen, maar nog niet opgehaald door familie. De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, geeft aan dat veel families niet beschikken over de nodige financiële middelen om hun dierbare te begraven/cremeren. ‘’Het probleem is dat onze mortuaria momenteel vol lopen, omdat er nu elke dag covid-doden vallen en de koelruimtes het aantal niet aankunnen’’, zegt de minister.

Momenteel wordt de mogelijkheid bekeken om de families in kwestie via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting te helpen om hun gezinslid te begraven. Ook wordt er vanuit de regering gekeken naar het vaststellen van een ultimatum voor het ophalen van een overledene. Indien er geen gehoor hieraan wordt gegeven, zal de overheid vervolgens een besluit moeten nemen om uit staatsmiddelen de overledenen te begraven of cremeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijken van COVID-19 slachtoffers niet opgehaald