donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(2)

Lijfwachten vice-president gedagvaard voor mishandeling journalist

lees ook ...

Commissie evaluatie Ontslagwet 2018 presenteert aanbevelinge...

De Commissie Evaluatie Ontslagwet 2018 heeft op dinsdag 20 november een validatiesessie gehouden in Torarica om een breed gedragen advies van stakeholders te bespreken voor verbetering van de werking ...

De drie lijfwachten van vicepresident Ronnie Brunswijk, die de journalist Jason Pinas in het bijzijn van meerdere ooggetuigen hebben mishandeld, zijn eindelijk gedagvaard door het Openbaar Ministerie om voor het kantongerecht te verschijnen. Ten overstaan van de strafrechter in het Tweede kanton moeten zij op 11 januari verschijnen. Pinas is hierbij opgeroepen als getuige.

Deze gewelddadige lijfwachten- een politieagent en twee burgers- worden diefstal, mishandeling,  en vernieling in vereniging ten laste gelegd.

De mannen hebben de journalist op 14 januari bij het parlement afgetakeld, na een aanzet van de vicepresident die de man met krachttermen aansprak, tijdens het uitoefenen van zijn taak als journalist. De journalist had een foto gemaakt bij het voertuig van de vicepresident met zijn sympathisanten.

Journalisten hebben hierna onderzoek, vervolging en berechting  geëist van de daders.  Verslaggevers hebben protestdemonstraties gehouden om hun eis kracht bij te zetten. De mishandeling van de journalist zien de journalisten als een aanval op de persvrijheid. Zelfs buitenlandse instanties hebben hun stem laten horen, door de mishandeling af te keuren. De verwachting is dat de regering dit zal rechttrekken, zodat journalisten vrij van intimidaties hun werk kunnen doen.

De samenleving is opgeschrikt door het feit dat de verdachten, ondanks bekentenis van schuld toch niet zijn aangehouden. Het is ook niet duidelijk als er vanuit de leiding van het Korps Politie Suriname enige maatregel is getroffen tegen de politieagent.

KPS heeft deze zaak onderzocht via de afdeling  Onderzoek Personeelszaken van het KPS.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLijfwachten vice-president gedagvaard voor mishandeling journalist