maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Liedbundel ‘Alonki’ ontvangen door parlementsvoorzitter Marinus Bee

lees ook ...

Ambassadeur Han Jing prijst nauwe samenwerking tussen China ...

Ambassadeur Han Jing, die onlangs zijn driejarige termijn als Chinese ambassadeur in Suriname heeft afgesloten, sprak vol lof over de nauwe samenwerking tussen China en Suriname. Tijdens een afscheids...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft op zijn kantoor de liedbundel ‘Alonki’ in ontvangst genomen van auteur Mavis Noordwijk. Deze nieuwe editie, uitgebracht na ruim dertig jaar sinds de derde druk, werd op vrijdag 21 juni 2024 gepresenteerd. “We moeten deze liederen zeker promoten en bewaren voor ons nageslacht, want het is een stuk historie,” aldus Bee bij de overhandiging van het boek.

Mavis Noordwijk begon in 1966 met het verzamelen van Surinaamse volksliedjes tijdens haar opleiding tot hoofdkleuterleidster in Rotterdam. Haar leraar moedigde haar aan om naast Nederlandse volksliedjes ook Surinaamse liedjes op te nemen in haar repertoire. “Omdat er toen nog geen Surinaamse liederenbundel bestond, moest ik mijn gekozen liedjes in notenschrift vastleggen zodat mijn Nederlandse leraar kon controleren of ik wel zong wat er stond,” legt Noordwijk uit over het ontstaan van de bundel. De eerste druk van ‘Alonki’ verscheen in 1976.

Met de heruitgave van ‘Alonki’ wil Noordwijk de rijke muzikale traditie van Suriname levend houden en doorgeven aan toekomstige generaties. Parlementsvoorzitter Bee benadrukte het belang van deze culturele erfenis voor de Surinaamse gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLiedbundel 'Alonki' ontvangen door parlementsvoorzitter Marinus Bee