Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Lid Jogi doet discriminerende uitlatingen in Surinaams parlement

Geplaatst

op

Img 8c46b8df0359 1

Tijdens een urenlange live-uitzending in het parlement heeft het lid Mahinder Jogi (VHP) zich discriminerend en beledigend uitgelaten naar parlementsleden. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons maande Jogi om zich te verontschuldigen voor de woorden die hij enkele minuten eerder had geuit. Echter deed hij dat niet.  

Ondanks verzoeken om zijn woorden terug te nemen herhaalde Jogi wat hij gezegd had. Omdat hij het een en ander niet naar zijn hand kon zetten gilde hij luidkeels door de zaal “mi no ben sabi dat jap’ japi ben de in a zaal toe.”

De uitspraken van lid Jogi zijn ronduit beledigend en discriminerend naar het Afrikaanse deel van de bevolking.  Op verzoeken van de parlementsvoorzitter om de zaal te verlaten, reageerde hij niet en bleef halsstarrig weigeren om gehoor hieraan te geven.  Ondanks de assembleevoorzitter werd  omringd door parlementsleden  die haar op andere gedachten probeerden te brengen, bleef ze bij haar besluit.  De bemoeienis  van de andere parlementsleden veroorzaakte  een opstootje. Jogi werd tenslotte met politie assistentie de zaal uitgeleid en de vergadering werd hervat.

Hoewel VHP-voorzitter Chan Santoki probeerde het een en ander glad te strijken zullen wij deze uitspraken nooit vergeten. Het is uiterst pijnlijk om in het land waar het bloed van onze voorouders gevloeid heeft op deze manier bejegend te worden. Deze gedragingen brengen ons terug naar de verschrikkingen van de slavernij. Dit respectloze gedrag getuigd van minachting. 

Dit relletje laat precies zien wat het ware gezicht is van de mensen die zich opwerpen als weldoeners. Het zijn wolven in schaapskleren. Het masker is enkele dagen voor de verkiezingen afgevallen. De verontschuldigingen helpen niet! Because it hurts!  Deze vertoning is ronduit schandelijk. 

Culturu.com

17 Reacties

17
Reageer op dit artikel

1000
Ricky op :Jogi doet discriminerende uitlatingen

Ik wis niet dat een aap metteen vergeleken wordt met een neger(zwarte mensen)of mag je dat ook niet zeggen.moet ik dan zeggen afro Afrikaanse 💩. Het probleem van die negers in SU is dat ze een minderwaardigheidscomplex hebben.Maar ze willen allemaal hairextensions (stijl haar) hebben.En het gedrag van de SU negers is besmettelijk ze hitsin de echte Afrikanen op om dat ook tedoen.Het zijn afgunstige jaloerse mensen.wees tevreden met jezelf,je hoeft niet op een blanke te lijken.of op iemand met stijlhaar. Het staatje of niet. Ik erger me groen en geel aan hun gedrag en mentaliteit van denken. Ze willen… Lees verder »

J.J

Ricky, je bent zeer gestoord om te denken dat ik stijl haar wil.

Denk ik iu e

Deze klootzak.moet gelijk.in functie ontzegt worden geen pardon op staande voet z p nder betaling , zijn ze gek geworden daar on het parlement alleen in SURINAME kunnen deze walgelijk uitpraken en gedragingen zich voordoen geen respect voir het parlement en zijn de leden ik w slag van deze mensen, die denken dat ze ge lkd hebben en alles kunnen en morgen

Denk ik iu e

Wat een miljoen als die mensen stijlleer willen hebben is dat hun zaak, de witte Nederlander die krullend haar wil hebben daar heeft niemand een opmerking op of in de zon gaan branden voor een kleurtje de fucking hindostaan die vecht of zich uitslooft om moksiealesie te eten die van de zwarte man komt, je kunt en mag niet in een parlement gebouw leden gaan beledigen op kleur en ras ook de hindostaan stamt af van de aap zie maar hoe ze die apen in India dienen, de goden die ze dienen met hun spenli gezicht en die klootzak noemt… Lees verder »

Bianca

Wat Jogi heeft gezegd keur ik niet goed. Maar recht voor 1 recht voor ander. Bouva roept mw. Etnel een viswijf, dat mag. En dhr van der San roept een andere assemblee lid een koe, dat mag ook. Laten we ophouden en een spiegel houden voor ons zelf. Wanneer mw. Afonsoewa op 10 januari 2020 in Ocer roept,oppositie noch krijgsraad zal de show stoppen. No wang p’tjing jappi jappi,no wang p’tjing kes kes no mang tap a show, want 2020 is het jaar van de NDP’ers, dan is dat wel goed te praten. Dan mag zij die woorden gebruiken omdat… Lees verder »

Aaliyah1

@ricky je bent gestoord!! Ga jij terug naar Bangladesh ,en ga kinderen redden die in nood zijn daar. Het feit dat jullie als (niet negers) zoveel te vertellen hebben over de (wel negers) is de grootste boosdoener hier. Het wordt tijd dat volk zoals jullie vertrekken uit Suriname het land van MIJN VOOROUDERS. JE HEBT GEEN RECHT VAN SPREKEN DICK HEAD,THE FUCK OUTTA HERE

Djaki

Rocky je bent een lage zieke …

Jachinta

ZmWat zeg je.ze willen allemaal stijlhaar.gelukkig zien we jou gezicht niet.koelie beest yu

Tamara

Dit is precies de bedoeling vd schrijver van dit artikel: het opzetten van 2 heel grote en belangrijke bevolkingsgroepen tegen elkaar. De visie vd schrijver is doelbewust. Hij wil verdeeldheid en haat zaaien en bereikt daar ook zijn doel mee want Hindostanen en Creolen beginnen elkaar uit te schelden en te bekladden. Hij heeft zijn doel bereikt. Mw Afonsoewa heeft publiekelijk de Krijgsraad én de oppositie keskesi en jap japi genoemd in Ocer, níet vanwege hun RAS! Mnr. Jogi noemt haar vanaf die dag Japjapi omdat het n respectloze actie was v haar. Verkeerd v Jogi maar net zo verkeerd… Lees verder »

Pindaman

Als jullie Surinamers elkander verbijten en vereten dan lachen de niet-Surinamers vol emmer tranen uit. Bezitten jullie als Surinamers geen zelfbeheersing en verdraagzaamheid dan moeten de Surinamers geen politiek bedrijven want dan maken jullie het land van de indianen (inheemse bevolking) belachelijk op deze aardbol.

Adriaan

Als wij nou eens stil staan bij het feit dat de verkiezing voor de deur staat en dat degene die dit geschreven heeft,zoals Tamara dat goed aangeeft, een duidelijke bedoeling daarbij heeft.Ik denk zelf niet dat het kwaad in de woorden zit die gebruikt zijn ,maar hoe wij als Surinamers ons door de jaren heen ontwikkelt hebben tot een volk dat zich passief opstelt,onsamenhangend is,platvloers met elkaar de confrontatie aangaat en vaak een hypocriete en laffe houding aanneemt.Wij zijn momenteel in de huidige situatie allemaal de aap gelogeerd en dat komt niet alleen door de huidige president. Sterker nog misschien… Lees verder »

Chris

Jogi moet weg,en de grote boeffie mag blijven.

Drs.Ir.Ph.D Rabin Gangadin

Racistische uitingen kun je op twee manieren doen: een rechtstreekse platte manier waarmee je een directe confrontatie aangaat. De tweede behelst de subtiele, diplomatieke manier. Een illustratief voorbeeld voor deze laatste variant betreft de intrige van Wijdenbosch in zijn officium als Surinaamse ambassadeur in China. Wijdenbosch bedacht een handige, werkzame manier om de oprukkende Hindoestaanse MKB’ers de nek te draaien in het vierde kwadrant. Hij dacht er strategisch over om de ene Aziaat uit te spelen tegen de andere door Chinese MKB’ers onder beduidend gunstige faciliteiten credits te verlenen om in Suriname een bedrijf te kunnen opstarten. De gevolgen kan… Lees verder »

De Waarheid

Talloze Surinamers van een andere etnische groep hebben zich bij de VHPaangesloten.Wat denk je dat zij voelen ? Wat doet de VHP om ervoor te zorgen dat deze mensen zich veilig voelen en gerespecteerd? Wat denk je dat dit met je doet als je deze walgelijke woorden leest? Alla pier tiefie a no lafoe. Ja we moeten t samen doen maar we moeten respectvol met elkaar omgaan. De wens om een volk te zijn en een natie is ook de mijne. Ik vind t ook verdomd belangrijk. Er zijn grenzen aan uitspraken en niemand hoef te zwijgen wanneer men zich… Lees verder »

De Waarheid

Denk niet alleen maar aan partijwinst maar stel ook grenzen. Dan kunnen we door een deur!!

Jac

Luister no!! De uur van de waarheid is aangebroken. De uitspraak van Jogi is een voorproefje. De schietpartij in Commewijne is 2! VHP is sowieso al de overwinnaar van deze verkiezing, dan zullen wij zien wie de baas is en macht heeft.

Mi gado

Wat tamara en bianca gezegd hebben klopt helemaal. De coalitie mag zeggen wat ze willen
Daar kijkt niemand naar. Cult.com vind ik ook een racistische organisatie. Nogmaals het zijn altijd de blaka bubas die altijd praten over rasisme houden jullie een keer op . Er wordt vaker door jullie haat gezaaid tussen creolen en hindoestanen. De hindoestaan kijkt vooruit en werkt hard aan zijn toekomst. De creool kijkt naar de hindoestaan en klaagt en klaagt en klaagt en blijft stilstaan in zijn leven.Advertentie

Suriname

Binnenlandse Zaken: Herstel stemmen 32 stembureaus niet correct

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat geluiden op social media die aangeven dat de stemmen van nog 32 stembureaus moet worden herteld, niet correct is. Vandaag zijn volgens het hoofdstembureau van Paramaribo de stemmen van 168 herteld en afgerond. De werkzaamheden zullen morgen worden voortgezet.

De data van nog 64 stembureaus in Paramaribo moet nog uit het proces- verbaal voor de telling van de DNA- stemmen ontvangen worden. Na ontvangst zal de verwerking starten in het programma waar de officieuze uitslag wordt gedeeld met de media, politieke organisaties en het OKB.

Het ministerie geeft verder aan dat zodra de informatie van het Hoofdstembureau ontvangen is, die zal worden verwerkt op de speciale website voor de formele uitslag. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen