vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(1)

Lezingencyclus voor diplomaten

lees ook ...

Landbouwers Boven-Suriname krijgen Landbouwmachines

Het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning heeft op woensdag 22 maart jongstleden agrarische landbouwmachines en ander landbouw materiaal geschonken aan Landbouwers ...

Het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI) is op vrijdag 10 maart jongstleden, op het ministerie van Buitenlandse Zaken met een lezingencyclus gestart, waarbij ervaren diplomaten hun kennis in diplomatie delen met de nieuwe generatie functionarissen. 

Het SDI is een kennisinstituut, dat rechtstreeks onder de minister van Buitenlandse Zaken ressorteert. Het richt zich op het vergroten en versterken van Surinaams kader op het gebied van diplomatie. De lezingencyclus dient voor kennisverwerving alsook kennisversterking voor degenen die reeds bekend zijn met de materie. Als onderdeel van de lezingencyclus heeft ambassadeur Pujianto tevens decaan aan het SDI de eerste inleiding verzorgd.

De diplomaat deelde zijn kennis van het buitenlands beleid van de Republiek Indonesië, waarbij hij ook inging op de betrekkingen tussen zijn land en Suriname. “De relatie tussen Indonesië en Suriname ontwikkelt zich zeer goed op politiek vlak. Nu moeten we profiteren van de goede relatie op politiek niveau, om economisch voordeel voor beide partijen te halen”, aldus ambassadeur Pulijanto.

Na de presentatie mochten de aanwezigen vragen stellen. Het is de bedoeling dat de lezingencyclus om de 6 weken wordt georganiseerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLezingencyclus voor diplomaten