zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Lezing voor Surinaamse politieambtenaren over mensenhandel en -smokkel

lees ook ...

Nieuwsschrijver DNA verdraait eed Gracielle Sluisdom

In een berichtgeving van de nationale assemblee op hun website over de toetreding van Gracielle Sluisdom tot de Nationale assemblee, staat er een zin die elke Surinamer de haren ten berge moet doen ri...

Politieambtenaren te werk gesteld op de afdeling Trafficking In Person (TIP) kregen op 7 mei een refreshment lezing van het Openbaar Ministerie over mensenhandel en mensensmokkel. Deze refreshment, met als doel kwaliteitsverbetering van verhoren, is georganiseerd door het hoofd Jeugd- en Zedenzaken, hoofdinspecteur Cherida Dragman, na goedkeuring van de korpschef, hoofdcommissaris Roberto Prade.

Waarnemend procureur generaal Garcia Paragsingh die zich kon terugvinden in de onderbouwing van de gehouden lezing, vaardigde de substituut officier van Justitie, Satyam Garib namens het Openbaar Ministerie (OM) af. Tijdens de lezing zijn er verschillende onderwerpen van de materie behandeld en zijn alle elementen van de wetsartikelen middels praktijkvoorbeelden uitgerafeld. Ook de overschakeling van mensensmokkel naar mensenhandel is besproken en goed tot uiting gekomen.

Aan het einde is door het gehoor vragen gesteld die beantwoord zijn geworden door de inleider Garib. In het beleidsplan Jeugd- en Zeden zijn de strategische doelen uiteengezet, waaruit de verschillende actieplannen worden opgesteld. Deze actieplannen worden door de hoofden van de afdelingen Jeugdzaken en Trafficking in Person uitgevoerd. Daarnaast worden door de hoofden van bovengenoemde afdelingen impulsen gegeven waaruit eveneens acties voortvloeien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLezing voor Surinaamse politieambtenaren over mensenhandel en -smokkel