dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4
(1)

Levens bespreekt onderwijssamenwerking Suriname en Israël met ambassadeur Noordzee

lees ook ...

Sociaal werkers dringen bij president Santokhi aan op betrok...

Leden van de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname (VSWS) hebben bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op betrokkenheid bij het sociaal beleid van de regering. Dit verzoek is tijden...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft tijdens een onderhoud met de niet-residerende ambassadeur van Israël, Stevanus Noordzee, gesproken over de onderwijssamenwerking tussen Suriname en Israël. Noordzee bracht maandag een kennismakingsbezoek aan de bewindsvrouw. Verder hebben de functionarissen van gedachten gewisseld over wat Israël kan betekenen voor Suriname op onderwijsgebied.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor samenwerking tussen Suriname en Israël. Surinaamse studenten zijn vaker naar Israël gestuurd. Minister  Levens heeft in het gesprek met de ambassadeur benadrukt, dat het voor studenten die naar het buitenland vertrekken belangrijk is dat zij de cultuur van het land moeten proberen te begrijpen.

Minister Levens vindt een samenwerking goed. “Vooral op technisch gebied zijn er aardig wat mogelijkheden,” zei de minister. Verder kan er aan studentenuitwisseling, meer op post-vwo-niveau, en stafuitwisseling worden gedaan.

Zij gaf de diplomaat ook mee om naar verschillende trainingsmogelijkheden uit te kijken. Er kan worden uitgekeken naar onder andere stages in de techniek en landbouw.

Ambassadeur Noordzee zegt zich sterk te zullen maken voor trainingen en beurzen voor Suriname. Vanaf 1976 zijn Suriname en Israël bilaterale banden aangegaan.

De bestaande samenwerking tussen beide landen omvat onder meer onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap tussen beide landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLevens bespreekt onderwijssamenwerking Suriname en Israël met ambassadeur Noordzee