‘We erven deze stad’ is deel van een jongerencampagne. VOS scholen krijgen hierbij informatie over de historische binnenstad van Suriname. Hiermee wil het Paramaribo Urban Rehabililtation Program (Purp) het onderwijs op senioren niveau (VOS) informeren, met als doel bewustwording. Lesbrieven worden ingezet om het doel te bereiken. Naast informatie zullen studenten ook in de gelegenheid gesteld worden om met voorstellen te komen.
Men maakt gebruik van lesbrieven.“We moeten de jongeren leren om de historische binnenstad niet alleen te waarderen, maar ook te koesteren”, aldus directrice Eartha Grootfaam van Havo-4. Zij vindt dit thema passen bij de jeugd, die straks overneemt en hoopt dat de monumentale gebouwen die trekpleister zijn voor toeristen ook worden onderhouden.
De AMS scholieren willen zo gauw mogelijk snel deelnemen aan de discussie. AMS-directrice Cairo zegt van het programma. “Het is heel goed, het heeft te maken met onze erfenis en dat moeten we behouden. We moeten er nieuw leven inblazen.
Studenten zien, “een trekpleister voor toeristen die vaak foto’s maken,”. Een mening over monumenten is ook, “Ze moeten gerenoveerd worden. We hebben onder andere ook het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant en Palmentuin.”
Clifton Braam, onderdirecteur van Cultuur, ziet de jongeren als de erfgenamen, die een eigen input geeft aan het geheel. “Als je kijkt wat allemaal erin staat en de opdrachten die er allemaal worden gegeven, dan is het goed als zij ook hun mening geven, zodat die bewustwording opgang komt, want zij gaan die binnenstad erven”.
Purp is verantwoordelijk voor behoud van de historische binnenstad van Paramaribo, die in juni 2002 verklaard werd tot Unesco-werelderfgoed. Het programma wordt uitgevoerd onder supervisie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het directoraat Cultuur. Het is gefinancierd door de inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).