Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leraren moeten direct werk hervatten

Geplaatst

op

door

De Staat is door de kortgedingrechter in het gelijk gesteld en de Bond van Leraren (BvL) moet direct haar werkzaamheden hervatten. Dit besluit is zojuist genomen door kortgedingrechter Clayton Wallerlei. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de BvL voor de rechter gedaagd en eist hervatting van de werkzaamheden. 

Het kortgeding is maandag begonnen en in recordtempo afgehandeld door de magistraat. Partijen zijn toen gehoord, waarna de rechter besloot vandaag het oordeel te vellen. De staking is niet rechtmatig verklaard. De vakbond is sinds 1 oktober in actie, maar nu verplicht om de werkzaamheden te hervatten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Tommie Christaan in Surinaamse video clip van Damaru

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Hoofd Luchtvaartdienst ontheven

Geplaatst

op

door

Het hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, is met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven. In het voorbije weekend is het besluit bekrachtigd tijdens een vergadering op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Zijn buitenfunctiestelling houdt direct verband met de verdwijning van het tweemotorig vliegtuig. Het toestel is op 12 oktober vanaf het vliegveld Zorg en Hoop opgestegen. Kort daarna is het radiocontact met de luchtverkeersleiders verbroken.

Als eindbestemming was Curaçao opgegeven. In het toestel zaten er vermoedelijk twee personen. Contact tussen Suriname en buitenlandse luchtverkeersdiensten heeft aan het licht gebracht, dat het vliegtuig niet in Curaçao is aangekomen. Formeel wordt dit toestel als “vermist” aangemerkt.

Lees verder

Meest gelezen

X