maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Leraren beroepsonderwijs worden getraind in afstandsonderwijs

lees ook ...

Inheemse dorpsbewoners in Para krijgen officiële toegang tot...

De bewoners van inheemse dorpen in Para hebben formeel groen licht om aan goudwinning te doen in het concessiegebied van het staatsbedrijf Grassalco te Maripaston. Deze concessie beslaat het leefgebie...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is het beroepsonderwijs aan het versterken als onderdeel van de vernieuwing van het onderwijs. Het minOWC ging een samenwerking aan met de Nederlandse organisatie CINOP, Centre for Innovation of Education and Training. Ze bieden een training aan de docenten aan van de Lerarenopleiding Beroepsonderwijs (LOBO) in het verzorgen van afstandsonderwijs.

Directeur Gracia Valies-Ormskirk van het Beroepsonderwijs zegt dat door de Covid-19-pandemie het nodig is dat er een verandering komt in de manier van lesgeven. “Deze situatie heeft ons creatief gemaakt. We maken nu meer gebruik van online meetings, die tijdbesparend en effectief blijken te zijn.” De cursisten zullen competenties vervaardigen om het afstandsonderwijs effectief uit te voeren. Er zijn drie modules verzorgd namelijk Onlineonderwijs (in relatie tot Covid-19), Versterking van de samenwerking met de private sector en Ondernemerschap.

De trainingsmodule is onderdeel van een project dat werd goedgekeurd per 26 maart 2021. Vanwege de Covid-19-pandemie werd die deze maand opgestart. De projectduur is een jaar. Naast de trainingsmodule in afstandsonderwijs zullen er ook twee modules verzorgd worden voor versterking van de relatie tussen TVET-scholen en de particuliere sector en de training in ondernemerschap. De CINOP- delegatie, bestaande uit drie personen, zal fysiek en online de trainingen aanbieden aan de geselecteerde leerkrachten van het LOBO.

CINOP is een Nederlands adviesbureau dat zich met name richt op capaciteitsversterking met een sterke focus op het wereldwijd verbeteren van het beroepsonderwijs. De totale grant van €74.020 voor dit project is beschikbaar gesteld door de organisatie Nuffic, een non-profit organisatie voor internationalisering in onderwijs en beheert programma’s voor de ministeries van Onderwijs en Buitenlandse zaken van Nederland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeraren beroepsonderwijs worden getraind in afstandsonderwijs