Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leo Brunswijk vindt kritiek over vier RvC-posten onterecht

Geplaatst

op

Leo Brunswijk

Leo Brunswijk, de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk die in vier raden van commissarissen (rvc’s) is benoemd, vindt de kritiek die op hem wordt geleverd onterecht. Hij heeft zitting in de rvc van NV Havenbeheer, Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, Energie Bedrijven Suriname en Staatsolie. Volgens Brunswijk kunnen de EBS en Staatsolie niet losgekoppeld worden van elkaar, omdat beide bedrijven te maken hebben met energie. Staatsolie levert energie aan EBS. Er is volgens hem absoluut geen sprake van een ‘conflict of interest’. 

Hij beweert dat er tot nu toe 65 plekken in RvC’s zijn ingevuld en er nog 193 te gaan zijn. Dat hij in vier RvC’s  zit vindt hij niet teveel. Uit onwetendheid leveren mensen kritiek, meent hij. Als voorbeeld haalt Brunswijk aan dat de president de baas is van alle bedrijven in het land. Dat vindt niemand teveel, want anders zouden er presidenten moeten zijn op allerlei niveau. 

Er is in de samenleving veel kritiek geleverd op de benoemingen van Brunswijk, als te zijn bevoordelen van familie door de vicepresident. Bovendien zou Brunswijk in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit en werd hij daarom in oktober 2010 tijdens de regering Bouterse bedankt als president-commissaris bij de SLM. Volgens Brunswijk staat nergens dat je de Surinaamse nationaliteit moet hebben om in een RvC zitting te hebben. 

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
donderdag 27 augustus 2020 09:25

Leo gaat niet om onwetendheid,maar gaat om het moraal. Was te verwachten deze familie business zal niet hierbij blijven.
De families brunswijck en santhoki worden de nieuwe rijkaards van su.
Vp benoemd ,broer in 4 raden,
Zoon als dc en dochter als commissaris bij hvb.
Santhoki benoemd vrouw ook als rvc en broers en familieleden krijgen best betaalde baantjes.

Zowel R brunswijck als santhoki en mathoera hebben boter op hun kop. En alle drie in coke zaken..
Zijn net zo corrupt als het kliekje van de ndp

Dolf
donderdag 27 augustus 2020 09:47

Het is vanaf dag een al begonnen de oude boeven gaarde santhoki, Brunswijk die kan alleen naar albina vliegen verder niet.Broer Brunsi,ik denk dat je in elk district nog rvc commissaris kan worden, dat kaartenhuis dat jullie in suriname neer hebben gezet heeft nog een iets klein lontje.su zal Nederland nodig hebben om het voor jullie te komen blussen als het knalt.Dat gaat geld kosten die nederlanders die zijn goed,maar niet gek.Arme volk

Drs.Ir.Ph.D Rabin Gangadin
donderdag 27 augustus 2020 11:14

Surinamers in het algemeen zijn tuk op hiërarchie en op discretionaire bevoegdheden zonder kritiek en commentaar.

Kwasi
donderdag 27 augustus 2020 15:03

Nou meneer LB, je hebt de statuten niet of niet goed gelezen. Of lap je de statuten aan je laars?
Integere en eerlijke mensen hebben we nodig in Suriname.

Belachelijk
donderdag 27 augustus 2020 17:42

Die vergelijking van L. Brunsie, slaat helemaal nergens op.
“Als voorbeeld haalt Brunswijk aan dat de president de baas is van alle bedrijven in het land. Dat vindt niemand teveel, want anders ………

Brunsie je bent je eigen daden aan het goed praten. Belachelijk tog ?

Terence
donderdag 27 augustus 2020 17:51

Iemand moet de baas van het land zijn en dat is de president. Maar de president kan niet overal tegelijk zijn daarom heeft hij ministers en onderminister en adviseurs.. snap je. Is anders dan mensen die in meerdere bedrijven zitten

Johan de boer
vrijdag 28 augustus 2020 07:57

He laat mij lekker met rust. Mét DIE schit ik ben joop de boer niet dat is me broer en een viezerik .ik kan het weten jullie hij is xies mannetje dus struur helemaal niks meer ben geen lid en ik ook geen lid worden oke .ze zijn ons aan cooc maken is gewoon een aanslag he dat weten jullie toch ook wel ,!!!!!!!!!!, struur niks meer naar mij ga lekke naar johan de boer ben ik het was mij broer maar wat hij mij heb aan gedaan die viezerik .meer zeg ik. Niét en stuur me die schit niet… Lees verder »

IMG_159799000246F.jpg


Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen