Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leo Brunswijk president-commissaris EBS

Geplaatst

op

Leo Brunswijk

De commotie in de samenleving over de benoeming van Leo Brunswijk,  de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, in Raden van Commissarissen van  meerdere staatsbedrijven,  waaronder die van de Energiebedrijven Suriname (EBS), is bedaard.

Brunswijk die Nederlander was, is intussen Surinamer geworden, en is nu  benoemd tot president- commissaris  (prescom) van de EBS. De andere leden van de Raad van Commissaris van de EBS zijn: Clifton Lienga, Kenneth Profijt, Oedairaj Panchoe en Ruth Deira.

De vorige prescom van de EBS, Andojo Rusland, bedankte als president-commissaris na een golf van protest in de samenleving over corruptie bij aanbestedingen gehouden door de EBS. In een eerder stadium stapte  Wiren Ajodhia uit de raad,  omdat hij niet met  Rusland samen wilde werken.

Culturu.com

 

 

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gino
dinsdag 22 september 2020 23:43

Pot met geld ja dan hoef je geen Nederlander meer te zijn.

Murphy
woensdag 23 september 2020 00:50

Ontvangt Leo Brunswijk ook nog een salaris als RVC lid van de EBS?
De andere drie RVC functies moet Leo Brunswijk opgeven. President commissaris bij de EBS betaald zeer goed. Met Leo Brunswijks vertrek bij Haven Beheer, Staatsolie, EBS en de SLM kunnen de vrijgekomen RVC zetels door hoogopgeleide capabele werkzoekende mensen worden ingevuld. Niemand is zo geweldig dat hij vijf van dergelijke functies tegelijkertijd kan bemannen.
Ook Leo Brunswijk niet. Dit is nepotisme alla NDP.

Michel
woensdag 23 september 2020 09:50

Ook zijn handen heeft bloed, net als Ronnie Brunswijk.
In naam van het volk, lekker geld verdienen. Het volk mag gaan stikken.

Laatst bewerkt op 26 dagen geleden door Michel
Raoul
woensdag 23 september 2020 09:51

Dat ze denken nog geloofwaardig over te komen is zo gek. Denken ze dat het Surinaamse volk echt zo dom is? Familiebedrijven allemaal als topambtenaren van de staat

Bryan
woensdag 23 september 2020 11:45

Ronnie probeert van Su een familiebedrijf te maken.
Heeft Leo zo een geweldig IQ om 5 rvc zetels te kunnen bemannen?
Als deze bodemloze beerput mannetjes zulke patriotten zijn zou het van integriteit getuigen als hij 4 opgaf zodst het geld tengoede komt aan het land en volk.
Gelijke monnikken gelijke kappen.
De 1500 door bouta benoemde ambtenaren wordt wel de wacht aangezegd en waarom Leo niet?
Denkt Brunswijk dat zijn familie misschien atoomgeleerden zijn?
Dochter directeur, zoon Dc, Leo rvc.
Rot toch een eind op stront djoeka

Ginie
woensdag 23 september 2020 18:02

At Bryan “Heeft Leo zo een geweldig IQ om 5 rvc zetels te kunnen bemannen?” NÉÉ. Maar dat is niet het enige probleem. Er is ook een praktisch probleem. In gewoon Nederlands. Leo Brunswijk kan niet met zijn kont op één moment in al die RVC’s aanwezig zijn. Er zullen dagen zijn dat de SLM, Staatsolie, het EBS, Havenbeheer Leo Brunswijk aanwezigheid verwachten. Wat gaat er dan gebeuren? Alles wordt op hold gezet? Of de werkroosters van de EBS, SLM, Staatsolie en Havenbeheer leden worden ondergeschikt gemaakt aan Leo Brunswijk zijn werkrooster? Mie gado. Dan kunnen ze evengoed Leo Brunswijk… Lees verder »

Sonja
woensdag 23 september 2020 18:44

De mensen ..het volk .. Ze moeten protesteren. Als ze vrijdag niet de straat opgaan zullen ze huilen. Suriname is dan erger de lulAdvertentie

Suriname

Oktober is borstkanker bewustwordingsmaand

Geplaatst

op

Borstkanker Maand

De Wereldgezondheidsorganisatie/Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (WHO/PAHO) hebben de maand oktober  uitgeroepen tot Borstkanker Bewustmakingsmaand. Deze maand is dit jaar in een periode, waarin ons dagelijks leven aanzienlijk is veranderd als gevolg van de COVID-19-pandemie. Deze bewustmakingsmaand helpt om de aandacht en steun voor bewustwording, vroege opsporing en behandeling alsook palliatieve zorg van borstkanker te vergroten.

Het thema voor dit jaar is “Together…”. Het jaar 2020 is tot nu toe een krachtige herinnering geweest dat we dit allemaal samen hebben gedaan, en dat onze keuzes en acties de kracht hebben om de meest kwetsbaren onder ons op een grote manier te beschermen. Hetzelfde geldt voor borstkanker.

In de Amerikas, ook in Suriname, is borstkanker de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Kanker is vanaf  2010  de tweede belangrijkste doodsoorzaak in Suriname, alleen voorafgegaan door hart- en vaatziekten. Bij vrouwen is het hoogste sterftecijfer geregistreerd voor borstkanker, op de voet gevolgd door baarmoederhalskanker.

Kwaadaardige cellen

Borstkanker houdt in dat de normale cellen in een of beide borsten zich tot kwaadaardige gezwellen ontwikkelen. Bij onderzoek voelt men knobbels of verhardingen in de borst, maar het kunnen ook zijn knobbels in de oksels, pijn in de borsten en/of bloederig vocht uit de tepels. Volgens de WHO/PAHO wordt borstkanker waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van hormonale factoren, genetische factoren (moeder of zus met borstkanker), andere niet-hormonale fysiologische factoren (bijvoorbeeld leeftijd) en omgevings- en leefstijlfactoren (bijvoorbeeld overmatig alcoholgebruik, overgewicht). Beschermende factoren zijn het geven van borstvoeding en regelmatig lichamelijke oefeningen.

Bij borstkanker is het evenals bij baarmoederhalskanker mogelijk om dit in een vroeg stadium te ontdekken, zodat er behandeling kan plaatsvinden. Het is daarom zeer belangrijk dat een vrouw haar borsten regelmatig zelf onderzoekt, waardoor zij een eventuele knobbel of verharding in een vroeg stadium ontdekt. Daarnaast kunnen vrouwen ook aan hun huisarts vragen om doorverwezen te worden voor een borstonderzoek.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen