maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
3.4
(8)

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen!

lees ook ...

Criminaliteit en veiligheidsrisico’s door verlaten gebouwen:...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat er strengere maatregelen genomen zullen worden tegen eigenaren van verlaten en overwoekerde percelen en gebouwen. Dit initiatie...

De omhoog gevallen blaaskaak doet uitlatingen als : ik ken geen sorry, tijdens de persconferentie over het kopen van auto’s voor meer dan een half miljoen Surinaamse Dollars per stuk terwijl de klanten zowel als de EBS werknemers het gelag betalen. Hij gebruikt zijn politieke macht en denkt de baas van de Raad van Commissarissen te zijn.

Deze opportunist denkt dat hij kan doen en laten , maken & breken hoe en wanneer hij dat maar wil. In de functie van President Commissaris bij de SLM had hij al problemen veroorzaakt. In de slepende kwestie van het ontslag van Marciano Hellings poogt Leo B. ook al zijn macht te tonen. Hellings zou foto’s van de luxe auto’s hebben gestuurd naar zijn tweeling broer Raoul die ze op Face Book postte. Leo B gaf Marciano`Hellings daarop op staande voet ontslag, hetgeen de Arbeids Inspectie nu aanvecht omdat zij geen gronden daartoe aanwezig acht. 

Impasse doorbreken

Bij de laatste vergadering met de OWOS vond Leo B. het niet nodig dat bondsvoorzitter Hellings erbij moest zijn! Toen deze arrogante gast President Commissaris van EBS was raakte hij reeds in opspraak vanwege corruptieve handelingen bij betalingen voor niet verleende diensten aan een NV van hem in Moengo, op welk adres men alleen een Carwash vond.  Ook het kopen van Haspel Kabel met over facturering was een corruptieve handeling. President Santokhi, zal Leo Brunswijk zowel als bondsvoorzitter Marciano Hellings ontvangen teneinde te pogen een einde te brengen aan de onrust en impasse die Leo B veroorzaakt bij de EBS.

Als President Commissaris zette hij bovendien ook nog de directie onder druk met zijn
schoonmaakbedrijf binnen EBS, en toch werd hij tot directeur benoemd.
Leo Brunswijk moet liever gisteren dan vandaag opgedonderd worden! Hij maakt de EBS en haar klanten met zijn hebzucht en domheid kapot. Als wanneer je een aap een
scheermes geeft, doet deze per definitie schadelijke dingen ermee!

Resultaat: familie en vrienden beleid 

De regering Santokhi/Brunswijk zijn als twee gelijke polen die elkaar afstoten en onder druk zetten Het is nu meer dan duidelijk dat deze regering, op dezelfde voet of
sterker nog, erger dan de vorige regering, Staatsbedrijven gebruikt om zichzelf te zegenen. Chan Santhoki gaf het voorbeeld toen hij zijn vrouw bij Staats Olie accommodeerde en de Brunswijks maken er een potje van.

Brunswijk die zich om puur politieke redenen CEO van de EBS mag noemen gaat tekeer. Leo Brunswijk is het zoveelste bewijs dat er een eind moet komen aan de achterhaalde politisering van management- en RvC-functies bij de semi-staatsbedrijven. Santokhi maar ook oud minister van Financiën van deze regering beloofde de staatsbedrijven te depolitiseren en in elk geval geen witte boord criminelen en ander gespuis toe te laten tot posten, puur vanwege politieke verhoudingen en de loyaliteit die daaruit voortvloeit, in plaats van kwaliteit en eerlijkheid die het hele land goed zou doen!

Foto: Key news: bondsbestuur met voorzitter Marciano Hellings in het midden, in rode T-shirt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnLeo Brunswijk: an accident waiting to happen!