zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leningen tegen gunstige voorwaarden voor ondernemers particuliere sector

lees ook ...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft een nieuw bestuur voor het Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector (FTBP) geïnstalleerd. Lokale ondernemers kunnen uit dit fonds tegen gunstige voorwaarden leningen krijgen voor de voorbereiding van hun investeringen. Hieronder vallen onder meer de uitvoering van pilotstudies, subsectorstudies, marketingplannen, trainingen en certificeringen.

De instelling van dit FTBP moet in samenhang gezien worden met andere maatregelen tot ondersteuning van de lokale particuliere sector. In dit verband kunnen binnenkort het Productie Krediet Fonds (PKF) en het fonds voor investeringen in de agrarische sector (NOFA) tegemoetgezien worden.

Er zijn ook meer directe maatregelen tot productie zoals investeringen in herstel van infrastructuur. Al deze maatregelen zijn bedoeld om de lokale particuliere productie weer goed op gang te brengen tot de bouw van een duurzame gediversifieerde economie, met groei van arbeidsplaatsen en bijdragen aan de betalingsbalans.

Het FTBP werd in november 1992 opgericht als onderdeel van een gericht pakket overheidsmaatregelen voor bevordering en stimulering van particuliere investeringen. Het sloot aan op het Investeringsfonds (IFONS) en heeft toen een goede rol vervuld.

Dit heeft aan de basis gestaan van verschillende bedrijven, maar sinds 2008 was er geen bestuur meer. De goede lessen van het FTBP uit het verleden, worden nu ingezet tot hernieuwde activering. Dit fonds wordt beheerd door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

In het nieuwe bestuur hebben zitting Jaswant Doekharan (voorzitter), Helyante MacDonald, vertegenwoordiger van de Vereniging Suriname Bedrijfsleven (VSB) en Aditpersad Moensi, namens de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeningen tegen gunstige voorwaarden voor ondernemers particuliere sector