zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Leidinggevenden Nationaal Leger moeten meer opkomen voor personeel

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Leidinggevenden binnen het Nationaal Leger (NL) moeten dienstig zijn naar het personeel toe. “Ik geef u de opdracht om eerst naar uw personeel om te kijken in plaats van dat u trappen afloopt om uw eigen rechtspositie te regelen. We moeten meer dienstbaarheid tonen.” Dit zei de waarnemend bevelhebber van het NL, Werner Kioe-A-Sen, bij de bevordering van 88 militairen in een naast hogere rang. Deze plechtigheid vond vrijdag plaats in de Memre Boekoe kazerne.

Het bureaucratisch systeem zorgt volgens de bevelhebber voor ontevredenheid, onbegrip en zelfs voor frustratie onder het personeel. Er zijn heel veel schakels waar voordrachten langs moeten gaan, voordat er een beschikking of resolutie kan worden geslagen. Kioe-A-Sen benadrukt echter dat het democratisch systeem door mensen wordt gevormd.

“En dit is nou juist voor mij het meest zorgwekkende. Het zijn wij mensen die er zelf voor zorgen dat bureaucratie frustrerend werkt op het personeel,” merkt de legerfunctionaris op. Hij gaf ook aan dat de communicatie naar de manschappen toe geïntensiveerd moet worden. Dit is van cruciaal belang omdat er militairen zijn die onnodig een verkeerd beeld hebben van processen en de regels die worden gesteld door het bevorderingsbesluit.

Iedere militair heeft de mogelijkheid om hogerop te komen in de organisatie. De carrièrekansen zijn gelijk voor eenieder. “Echter om onderofficier of officier te worden dient u wel te voldoen aan de toelatingseisen”. Dit zei Kioe-A-Sen als bemoediging naar de militairen die de ambitie hebben om verder te groeien binnen de defensieorganisatie.

Het hebben van een bepaalde scholing als toelatingseis is slechts de basis, maar zonder die basis gaan we niet in staat zijn om te innoveren”. De waarnemend bevelhebber drukt alle militairen op het hart om hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen.

Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera heeft benadrukt dat de bevorderingen geen gunst zijn. “Het is een administratieve afhandeling waarop ze wettelijk aanspraak maken. Het is wettelijk geregeld en wel verdiend. Vandaag vervullen we onze plicht,” aldus de bewindsvrouw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeidinggevenden Nationaal Leger moeten meer opkomen voor personeel