Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leiding Surinaamse Postspaarbank weer overgedragen aan Kromosoeto

Geplaatst

op

Directeur2

Ginmardo Kromosoeto zal per heden de leiding bij de Surinaamse Postspaarbank weer overnemen. De afgelopen tijd hebben accountants onderzoek gepleegd, waarna de onderzoeksrapporten met de raad van toezicht zijn gedeeld.

Op advies van de raad van toezicht heeft de regering het besluit genomen om Kromosoeto wederom zijn werkzaamheden te hervatten bij de bank. In april 2019 verschenen er berichten op social media over vermeende malversaties bij de SPSB.  Gelijk hierna heeft de minister van Financiën Gilmore Hoefdraad een onderzoek ingesteld bij de bank. Kromosoeto heeft aan dit onderzoek volledig meegewerkt.- Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Ram

Wat is de conclusie van het onderzoek. Gezien KROMO weer zijn functie heeft opgepakt, bekruipt mij het gevoel dat hij geslachtofferd is en niets anders. Wanneer men wil hebben dat er serieus wordt gereageerd dient men genoemd onderzoeksopzet te publiceren. Ik heb geen inzicht op voorgaande en geeft hem het voordeel. Integriteit is iets dat men kennelijk niet ken.
Transparantie is een onderdeel daarvan.

Gedupeerde

Ik betwijfeld dat goed onderzoek is gedaan in de misstanden, fraude en malversaties die gepleegd zijn. Ik ben zelfs slachtoffer van deze bank instelling. Het woord integriteit weet de onderzoekscommissie wel wat dit woord betekent. Integriteit? Ik hoop dat meneer Kromosoeto de nog niet opgeloste misstanden alsnog laat onderzoeken. Hij mag wederom zijn functie hervatten en ik zie graag dat alle gedupeerden helderheid krijgen in de fraude zaken en dat zij alsnog gecompenseerd worden. Als de regering corruptie wilt bestrijden moeten zij alle corrupte figuren bij de overheidskantoren ontslagen. Zonder aanziens des persoon. +++! De Raad van Toezicht heeft evenwel… Lees verder »Advertentie

Suriname

President Bouterse: “Met de verkiezing wordt een periode afgesloten en een nieuwe ingeluid”

Geplaatst

op

President Bouterse Stemt

President Desi Bouterse heeft vanmorgen rond 07.20 uur samen met echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem uitgebracht. Dat deed het staatshoofd op het stembureau op de O.S. Clevia aan de Pisangrodjostraat. De regeringsleider sprak van een heel belangrijk voor ons allen en voor Suriname.

“Omdat het een periode afsluit en een periode gaat inluiden waarin het volk zijn soevereine wil tot uiting brengt,” zei de president, die ook volgens de geldende COVID-19-voorschriften het stembureau betrad en zijn stem uitbracht nadat zijn gegevens waren gecontroleerd, handen ontsmet en de pink met een wattenstaafje met inkt was gekleurd.

Vervolgens kreeg hij twee stembiljetten overhandigd door de voorzitter van het stembureau. De biljetten deponeerde hij na zijn plicht vervuld te hebben in de daarvoor bestemde bussen. First lady Ingrid Bouterse-Waldring volgde dezelfde procedure. Er was veel pers op de been om het moment waarop het presidentiële echtpaar naar de bus ging, vast te leggen. Het was vroeg druk te OS Clevia. Uit gesprekken kwam duidelijk vast te staan dat men heel vroeg de burgerplicht wilde vervullen om vervolgens thuis rustig de uitslag af te wachten. De sfeer bij dit stembureau mag rustig genoemd worden.

Op de vraag wat de verkiezingen betekenen, zei de president dat die alles voor de democratie betekenen. “In die zin dat we er alles aan doen om het democratische recht van de mensen daadwerkelijk te doen beleven en dat zij bepalen wat er gaat gebeuren de komende vijf jaren,” voegde hij eraan toe. President Bouterse, die eerder had opgeroepen op tot rust en sportiviteit op de dag der stemming, trok nadat hij zijn plicht had vervuld het veld in om verschillende plekken te bezoeken.

Lees verder

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen