Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leiding Surinaamse politie tolereert geen gangsterisme

Geplaatst

op

Politie Suriname Auto

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) zal disciplinaire maatregelen treffen tegen drie mannen die vermoedelijk politieagenten zijn. Op social media circuleert een video, waarin drie mannen in een auto met luide muziek rondrijden en onacceptabel gedrag etaleren.

Dit trio heeft zich uitgedost met gouden sieraden met in hun bezit een wapen van zwaar kaliber en bundels valuta. Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zal op geen enkele wijze gangsterisme en ander verwerpelijk gedrag toestaan.

Het beleid van Juspol is onder andere erop gericht het imago van alle onder haar ressorterende diensten en korpsen hoog te houden. Er zal in deze kwestie een onderzoek worden ingesteld, waarna er maatregelen zullen volgen.  

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
zaterdag 12 september 2020 08:35

Wordt wakker, denk ook aan corruptie.
Dieven, vandalisme en andere vergrijpen, agenten worden zooooo omgekocht. En deze mensen gaan gewoon vrijuit.

Mi gado
zondag 13 september 2020 08:03

Agenten misdragen zich toch ook als ze bij de mensen op bezoek. Dan voelen zij zich toch ook super verheven.

Santjo
zondag 13 september 2020 10:18

Criminaliteitscijfers klimmen. Zwaarder straffen. Harder optreden gooi ze in de kofferbak. In Suriname mag je ze harder slaan zodat ze het leren. Ze stelen teveel daar. Tijd ze manieren te lerenAdvertentie

Suriname

President Santokhi beloofd ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september de dag van de jaarrede zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst”, gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen