woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
4.7
(3)

Leiding politiekorps wordt vervangen

lees ook ...

Oli-Moni, volle tank brandstof gratis voor auto eigenaren

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, heeft op 04 augustus op de regerings persconferentie aangegeven dat de samenleving ondersteund zal worden met de kosten van brandstofverbruik. De regerin...

Heel vroeg in het nieuwe jaar zal de vervanging van de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) op agenda van de regeringsraad worden geplaatst. In de eerste week van januari al moet deze kwestie in de regeringsraad worden besproken, zei president Chandrikapersad Santokhi, maandagavond, in De Nationale Assemblee (DNA).

In het parlement hebben verschillende assembleeleden geklaagd over de uit de hand gelopen criminaliteit. Verkrachtingen, moorden, berovingen zijn aan de orde van de dag. Bovendien heeft de Surinaamse Politiebond manschappen teruggetrokken uit de operatie ‘Veilig Suriname’.

VHP-assembleelid Chuanrui Wang heeft zich enorm gestoord aan de gruwelijke beelden van de vrouw die zondag vermoord is. Deze beelden worden namelijk gedeeld. Het lid vraagt zich af hoe deze beelden naar buiten komen en voor nog meer leed zorgen bij nabestaanden. Hij wilde ook weten hoe de bond manschappen kan terugtrekken uit een operatie van de regering om het land veilig te maken. De bondsvoorzitter heeft aangegeven geen vertrouwen te hebben in de minister.

DNA-lid Mahinder Jogi (VHP) is er verbaasd over dat de politiebond agenten terugroept. Hij vindt dat de leiding van de politiebond onder de loep moet worden genomen. Er worden handelingen verricht en dingen gedaan die norm aan het worden zijn in het land. De voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Mielando Atompai, heeft eerder aangegeven, dat het rooster dat gemaakt is, totaal niet deugt. Mensen worden op een onmenselijke manier ingeroosterd.

De president deelde mee dat in de regeringsraad is geëist dat Defensie en Justitie & Politie samen optrekken en het veiligheidsgevoel moet worden teruggebracht. Politie en leger moeten zichtbaar zijn, benadrukte Santokhi. De vervanging van de KPS-leiding is sinds het aantreden van deze regering aangekondigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding politiekorps wordt vervangen