zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leiding parlement vraagt juridische ondersteuning in kwestie Akiemboto

lees ook ...

Rumas bezoekt President Santokhi

Stichting Rumas bracht op vrijdag 12 augustus jongstleden een bezoek aan President Santokhi. De stichting heeft als doel om jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie en vroege schoolverla...

De leiding van het parlement heeft juristen om advies gevaagd in de kwestie van Sergio Akiemboto (NDP), die op zijn besluit is teruggekomen en assembleelid wil blijven. De volksvertegenwoordiger had schriftelijk zijn lidmaatschap opgezegd, maar is teruggekomen op zijn beslissing en heeft zijn brief ingetrokken.

In een persbericht heeft Akiemboto meegedeeld dat het beroep op hem is gedaan door delen van het traditioneel gezag, de achterban en enkele ondersteunende maatschappelijke groeperingen, waardoor hij op zijn besluit is teruggekomen.

Verschillende juristen beweren dat Akiemboto niet kan terugkomen op zijn besluit, omdat de brief al geaccepteerd is. Ook is de mededeling publiekelijk gedaan over de opzegging van zijn lidmaatschap.

Assembleevoorzitter Marinus Bee zal zich voorlopig niet uitspreken over deze kwestie en wacht het advies van de juristen af.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding parlement vraagt juridische ondersteuning in kwestie Akiemboto