dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Leiding Nationaal Leger betreurt betrokkenheid militair bij criminele activiteit

lees ook ...

Japanse financiële injectie voor vernieuwing pompgemalen Gro...

Op dinsdag 21 november 2023 heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zich persoonlijk georiënteerd bij de cruciale pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht. Tijdens deze in...

De leiding van het Nationaal Leger (NL) betreurt de betrokkenheid van een militair bij een criminele activiteit. Onderzoek moet echter nog uitwijzen of de betrokkene schuldig is. Vernomen wordt dat het gaat om een beroving, die zou hebben plaatsgevonden aan de A.L. Waaldijkstraat. 

Een jonge vrouw is vrijdagmorgen overrompeld en onder bedreiging van een kapmes beroofd van haar tas met US$ 200. De rover zou zijn gestapt in een auto waarvan het kentekennummer werd opgetekend. De politie heeft aan de hand van het kentekennummer A.T. aangehouden. Aangezien A.T een militair is, is hij is overgedragen aan de Militaire Politie.

“De militair heeft het beroep gekozen om het volk te dienen en te beschermen. Ondanks de financieel moeilijke periode waarin Suriname zich bevindt, mag dit ook voor de militair, geen reden zijn om over te gaan tot het plegen van criminele daden. Houdt u uw hoofd koel en blijft u zich onderwerpen aan alle geldende wetten!” is de boodschap van de legertop aan alle militairen.

De leiding van het Nationaal Leger benadrukt dat dit soort gedragingen zich niet verenigen met de kernwaarden zoals rechtsstaatprincipes, patriotisme, integriteit, discipline, professionalisme, vertrouwen, besluitvaardigheid, creativiteit, respect, moed, eer, en loyaliteit. Van geen enkele militair zal dit gedrag worden geaccepteerd, meldt de NL-top.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Nationaal Leger betreurt betrokkenheid militair bij criminele activiteit