woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Leiding MinOWC praat met leerkrachten binnenland

lees ook ...

Suriname en Guyana slaan handen ineen voor verenigde duurzam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft benadrukt dat alleen door verenigde inspanningen Suriname en Guyana duurzame ontwikkeling kunnen bereiken voor hun naties en welvaart kunnen bevorderen voor hu...

Gracia Valies-Ormskirk, directeur  Beroepsonderwijs tevens waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft op 24 en 27 augustus 2021, tijdens een ontmoeting met de schoolleiders en leerkrachten de actuele problemen van de schoolleiders en leerkrachten uit het binnenland aangehoord.

De problemen waarmee men geconfronteerd wordt zijn onder meer: wateroverlast, veiligheidsproblemen (diefstal/ongemak), slechte woningen, geen of slecht onderhoud van de omgeving van de school, geen of slechte elektriciteit, niet hebben van (genoeg) tuinlieden, geen of slechte communicatiemiddelen, behoefte aan leermiddelen, informatie met betrekking tot de onderwijsvernieuwingen en de onwetendheid over de datum wanneer men naar hun standplaatsen vervoerd zal worden.

Naar aanleiding van bovenstaande problemen, die reeds bekend waren bij de leiding en inspectie, werden de volgende oplossingsmogelijkheden besproken:Het beschikbaar stellen van durotanks op de korte termijn, Het inzetten van zonnepanelen aangezien met succes zonnepanelen werden aangelegd op enkele scholen, het renoveren van de gebouwen, het onderhouden van de scholen alsook het mede zorgdragen voor vrachtvervoer, dit met ondersteuning van bedrijven die regelmatig vluchten uitvoeren naar enkele dorpen in het zuiden van het land.

Tijdens de bijeenkomst werd door de waarnemend onderdirecteur Technische Diensten mw. Dorothy Hoever aangegeven, dat vanuit de departementsleiding het beleid erop gericht is om alle scholen simultaan te laten beginnen. In dit verband zullen er duidelijke afspraken gemaakt worden met de vervoerders. Er is vanuit de leiding van het ministerie waardering uitgesproken naar de schoolleiders en leerkrachten toe voor de werkzaamheden die zij verrichten in het binnenland, onder soms moeilijke omstandigheden, om de leerlingen te onderwijzen.

Met het oog hierop werd door de directeur Valies-Ormskirk, namens MinOWC-minister Marie Levens, opgemerkt dat de nodige middelen ter beschikking zullen worden gesteld aan de verantwoordelijke diensten, zodat de schoolleiders en leerkrachten adequaat hun werkzaamheden kunnen verrichten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding MinOWC praat met leerkrachten binnenland