donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Leiding Libi Makandra treedt niet naar voren

lees ook ...

Foodbasket, een manier om de armoede minder schrijnend te ma...

Op 28 mei 2022 lanceerde Food Basket, in samenwerking met The Community Hub, de opening van zijn tweede filiaal. Het eerste filiaal staat op het Veerplein te Meerzorg Commewijne. Het tweede filiaal st...

Voor de werknemers bij Libi Makandra is de maat vol. De vergoedingen bij dit tehuis zien er als volgt uit: uurloon van SRD 12, bustoelage van SRD 100 per maand en een nachttoelage van SRD 3. De werknemers bij Libi Makandra werken al jaren hiervoor, terwijl het bedrijf diensten in euro prijst. Op grond daarvan gaat men ervan uit dat een loonaanpassing best kan.

In 2020 is Libi Makandra verkocht aan MedHulp. Vanaf dat moment is er onduidelijkheid met wie er moet worden gecommuniceerd. De directeur is ook directielid bij het Staatsziekenfonds (SZF). Vakbondsleider Robby Naarendorp die het personeel bijstaat, zegt dat velen dachten dat Libi Makandra bij het SZF thuishoort. “Maar dat is niet waar. De dagelijkse leiding kan weinig zeggen of toezeggen, terwijl de directie te weinig is betrokken bij het bedrijf. Er is over zoveel onduidelijkheid, over het pensioenfonds, de belastingafdrachten, de sociale voorzieningen en er is niemand die naar voren treedt als verantwoordelijke,” zegt hij.

Werknemers hebben dringende behoefte om te praten met de leiding over hun noden en pijnpunten. De vakbondsleider heeft twee maanden geleden een gesprek gevoerd met de directie. Dit is zonder resultaat gebleven. Eerder in februari en maart had de bond binnen het bedrijf ook al aan de bel getrokken.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Libi Makandra treedt niet naar voren