maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Leiding KPS verlengt sollicitatieperiode

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft aangekondigd dat de sollicitatieperiode voor de opleiding tot aspirant-agent van politie is verlengd. Om in aanmerking te komen voor de opleiding dienen sollicitanten minimaal in het bezit te zijn van een mulo-diploma. Deze kans staat open voor personen tussen de 21 en 28 jaar.

Inspecteur Milton Kensmil, de woordvoerder van de politie, bevestigde dat deze sollicitatieperiode vorig jaar al was geopend. Besloten is echter om de termijn te verlengen. Het aantal toegelaten kandidaten zal afhangen van het aantal dat door de strenge selectie komt, met als doel ongeveer 200 rekruten te verwelkomen.

Voor mannelijke sollicitanten geldt een minimale lengtevereiste van 1.67 m, terwijl vrouwen minimaal 1.60 m lang moeten zijn. De selectieprocedure omvat een sporttest, waarbij zwemmen een onderdeel is, evenals een geneeskundig en psychologisch onderzoek.

De online sollicitatieperiode is verlengd en loopt van dinsdag 9 januari tot en met dinsdag 16 januari 2024, tot 24.00 uur. Het registratieproces zal uitsluitend online plaatsvinden, zonder fysieke registratiemogelijkheden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding KPS verlengt sollicitatieperiode