donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Leiding Korps Penitentiaire Ambtenaren in handen van Joyce Pané-Alfaisi

lees ook ...

President Droupadi Murmu van India ontvangt hoogste Surinaam...

President Droupadi Murmu van de Republiek India heeft op maandag 5 juni 2023 het Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster, de hoogste Surinaamse onderscheiding, ontvangen. De plechtigheid vond plaats...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft vrijdag de leiding over het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) overgedragen aan de directeur van de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) Joyce Pané-Alfaisi. Zij wordt het nieuwe korpshoofd van het KPA. Tijdens een ceremonie bij het KPA-centrum heeft de bewindsman samen met het scheidend korpshoofd, Regillio Blijd, de technische overdracht gedaan.

Minister Amoksi gaf Pané-Alfaisi mee dat het leidinggeven aan het korps een unieke uitdaging is. Er is extra aandacht nodig voor het respecteren van de mensenrechten bij alle korpsen. Volgens de bewindsman kan er hierover gesproken worden met mensenrechtenorganisaties die hun bijdrage willen leveren in het versterken van dit aspect van het werk.

Het is ook nodig dat deze kennis meegegeven wordt in het curriculum voor de opleiding van penitentiaire ambtenaren (pa). Blijd had zijn pensioen met enkele maanden uitgesteld om de overdracht goed te doen geschieden, maar gaat nu met verlof en dan met pensioen. Hij heeft 37 dienstjaren achter de rug, waarvan 5 jaren als korpshoofd.

Alfaisi die fungeerde als directeur van het PID, geeft aan dat haar nieuwe functie een mijlpaal is in haar carrière. Zij is sinds december 2021 nauwer betrokken bij het leidinggeven en heeft langzamerhand enkele taken en verantwoordelijkheden overgenomen. Ze wil de uitdaging samen aangaan met de leden van het KPA en het ministerie.

Het KPA staat voor enkele uitdagingen, maar kent ook mooie ontwikkelingen. Ze sprak haar dank uit aan de afzwaaiende heer Blijd en gaf aan dat hij met deskundigheid heeft geleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Korps Penitentiaire Ambtenaren in handen van Joyce Pané-Alfaisi