zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Leiding Justitie: Interim-managementteam KPS is volledig bevoegd

lees ook ...

Toeloop van patiënten met Rotavirus bij RGD-poliklinieken

Er is door het ministerie van Volksgezondheid en de directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) direct na de uitbraak van het Rotavirus werk ervan gemaakt om extra faciliteiten ter bes...

Het interim-managementteam (IMT) van het Korps Politie Suriname (KPS) is volledig bevoegd, meldt het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Binnen de samenleving circuleert er berichtgeving, waarmee de indruk wordt gewekt als zou het IMT onbevoegd zijn om zijn taken te vervullen. Deze informatie is onjuist, benadrukt Juspol.

De instelling van het team door de bevoegde autoriteiten is juist, overeenkomstig de geldende wettelijke regelingen. Het IMT KPS is een bijzonder geval dat speciaal is ingesteld om onder andere de reorganisatie van het Korps Politie Suriname te bewerkstelligen. Commissaris van Politie Ruben Kensen is belast met de waarneming in de functie van korpschef.

De leiding van het ministerie wil de samenleving geruststellen dat het instellen van het IMT volgens de geldende wettelijke regelingen heeft plaatsgevonden. Dit team is volledig bevoegd om leiding te geven aan het korps en de daarbij horende handelingen en besluiten uit te voeren. Het IMT vervult zijn taken naar behoren en geniet nog steeds het volledig vertrouwen van de leiding van het ministerie van Justitie en Politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Justitie: Interim-managementteam KPS is volledig bevoegd