zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leiding Justitie: Interim-managementteam KPS is volledig bevoegd

lees ook ...

Surinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgev...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee hebben minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn collega van Defensie, Krishna Mathoera, onthuld dat de regering plannen heeft om het ...

Het interim-managementteam (IMT) van het Korps Politie Suriname (KPS) is volledig bevoegd, meldt het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Binnen de samenleving circuleert er berichtgeving, waarmee de indruk wordt gewekt als zou het IMT onbevoegd zijn om zijn taken te vervullen. Deze informatie is onjuist, benadrukt Juspol.

De instelling van het team door de bevoegde autoriteiten is juist, overeenkomstig de geldende wettelijke regelingen. Het IMT KPS is een bijzonder geval dat speciaal is ingesteld om onder andere de reorganisatie van het Korps Politie Suriname te bewerkstelligen. Commissaris van Politie Ruben Kensen is belast met de waarneming in de functie van korpschef.

De leiding van het ministerie wil de samenleving geruststellen dat het instellen van het IMT volgens de geldende wettelijke regelingen heeft plaatsgevonden. Dit team is volledig bevoegd om leiding te geven aan het korps en de daarbij horende handelingen en besluiten uit te voeren. Het IMT vervult zijn taken naar behoren en geniet nog steeds het volledig vertrouwen van de leiding van het ministerie van Justitie en Politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Justitie: Interim-managementteam KPS is volledig bevoegd