donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
4
(1)

Leiding Defensie tolereert geen opruiing

lees ook ...

Man die 09-jarige aanreed, is aangehouden

De 46- jarige automobilist A.L. werd op vrijdag 22 september 2023 door de politie van het bureau Livorno aangehouden. A.L. wordt ervan verdacht in de maand januari 2023 een 09-jarig meisje aan de Slag...

De leiding van het ministerie van Defensie en het Nationaal Leger (NL) willen in goed fatsoen in overleg treden met het bestuur van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM). In de afgelopen periode heeft de VRM vaker via de media boodschappen gestuurd richting de leiding van Defensie en het NL. Daarom heeft de leiding van zowel Defensie als het NL besloten om een verklaring uit te geven.

Er wordt aangegeven, dat de leiding van het Nationaal Leger en het ministerie van Defensie geen anarchie tolereren of opruiing door leden van de VRM. De defensieorganisatie staat open voor dialoog en wenst in goed fatsoen in overleg te treden met het bestuur van de VRM, echter zal zij nimmer met de mes op de keel dialoog voeren, staat in de verklaring.

Het Nationaal Leger is een andersoortige organisatie, waarbij er voor de militairen, die gekwalificeerd worden als bijzondere ambtenaren, speciale wet en regelgeving van toepassing is zoals de Grondwet, Wet Rechtspositie Militairen, Wet Militair Tuchtrecht en Wetboek van Militair Strafrecht.

Vanuit het NL zal er niet voor worden geschroomd om de gepaste- /disciplinaire maatregelen te treffen indien de militairen zich niet houden aan de regels zoals een goed militair betaamt. Kortom de leiding van het Nationaal Leger wenst in harmonie in overleg te treden met de VRM om te praten over de knelpunten de militair rakende.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Defensie tolereert geen opruiing