vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
3.5
(2)

Leiding Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname ontheven

lees ook ...

CBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn

In verband met de viering van het Chinees nieuw jaar op 22 januari laatstleden, is er op het Kabinet van de President een culturele avond georganiseerd. Volgens een oud Chinees kalendersysteem is dit ...

Jursey Purperhart, veiligheidsinspecteur eerste klasse, geeft nu leiding aan de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft in een spoedvergadering met de Bond Personeel Beveiligings- Bijstandsdienst Suriname (BPBBS) meegedeeld dat het waarnemend diensthoofd Iwan Terborg vervangen is. Hij wordt ter beschikking gesteld van de minister. 

Amoksi drukte Purperhart op het hart om samen te werken. “Als u op een eiland gaat staan, gaat u daar blijven, want niemand gaat u ondersteunen en alleen gaat u het niet kunnen doen.” Hij gaf ook aan dat de nieuwbakken diensthoofd anderen de ruimte moet geven, hun werk naar behoren te doen, zonder zich bedreigd te voelen. Een ander belangrijk aspect dat de bewindsman aanhaalde, is dat indien het diensthoofd bepaalde zaken nodig heeft om de organisatie hoger op te trekken, hij niet moet schromen dat te vragen.

“Alles wat u nodig heeft aan personeel en materieel moet u aangeven. Als u niets zegt, zal ik niet weten wat nodig is.” De directeur Helstone vervolgde verder dat hij zich zal moeten bewijzen. Hij gaf hem mee dat er voor het bekleden van een leiding gevende functie veel wijsheid nodig is.

Volgens Purperhart is het niet de bedoeling is dat hij het alleen zal doen. “Ik ben niet degene die op solo toer gaat.” Hij gaf de aanwezigen de garantie dat het beter zal gaan met de organisatie. Ook zal hij veel communiceren met de minister, omdat hij de organisatie graag op een hoger niveau ziet.

Bondsvoorzitter Richenel Coulor gaf aan dat hij blij was met de woorden van de directeur. Hij gaf aan dat het niet de bedoeling is dat de bond op de stoel van de leiding zal zitten, en dat nooit de bedoeling is geweest. Verder zei hij dat de bond haar ondersteuning zal blijven geven, omdat het ter behoeve is van de organisatie. Echter zal de bond het geheel wel kritisch blijven volgen.

Coulor drukte de minister wel op het hart om externe deskundigen aan te trekken om het management te ondersteunen. Van de minister krijgt de bond de ruimte om met voorstellen te komen hierover.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname ontheven