maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
3.5
(2)

Leiding Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname ontheven

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Jursey Purperhart, veiligheidsinspecteur eerste klasse, geeft nu leiding aan de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft in een spoedvergadering met de Bond Personeel Beveiligings- Bijstandsdienst Suriname (BPBBS) meegedeeld dat het waarnemend diensthoofd Iwan Terborg vervangen is. Hij wordt ter beschikking gesteld van de minister. 

Amoksi drukte Purperhart op het hart om samen te werken. “Als u op een eiland gaat staan, gaat u daar blijven, want niemand gaat u ondersteunen en alleen gaat u het niet kunnen doen.” Hij gaf ook aan dat de nieuwbakken diensthoofd anderen de ruimte moet geven, hun werk naar behoren te doen, zonder zich bedreigd te voelen. Een ander belangrijk aspect dat de bewindsman aanhaalde, is dat indien het diensthoofd bepaalde zaken nodig heeft om de organisatie hoger op te trekken, hij niet moet schromen dat te vragen.

“Alles wat u nodig heeft aan personeel en materieel moet u aangeven. Als u niets zegt, zal ik niet weten wat nodig is.” De directeur Helstone vervolgde verder dat hij zich zal moeten bewijzen. Hij gaf hem mee dat er voor het bekleden van een leiding gevende functie veel wijsheid nodig is.

Volgens Purperhart is het niet de bedoeling is dat hij het alleen zal doen. “Ik ben niet degene die op solo toer gaat.” Hij gaf de aanwezigen de garantie dat het beter zal gaan met de organisatie. Ook zal hij veel communiceren met de minister, omdat hij de organisatie graag op een hoger niveau ziet.

Bondsvoorzitter Richenel Coulor gaf aan dat hij blij was met de woorden van de directeur. Hij gaf aan dat het niet de bedoeling is dat de bond op de stoel van de leiding zal zitten, en dat nooit de bedoeling is geweest. Verder zei hij dat de bond haar ondersteuning zal blijven geven, omdat het ter behoeve is van de organisatie. Echter zal de bond het geheel wel kritisch blijven volgen.

Coulor drukte de minister wel op het hart om externe deskundigen aan te trekken om het management te ondersteunen. Van de minister krijgt de bond de ruimte om met voorstellen te komen hierover.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname ontheven