maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Leiding bekijkt mogelijkheden voor openstellen markten in Suriname

lees ook ...

Su Aid-campagne levert ruim SRD 340.000 op

De Su Aid-campagne 2022 heeft ruim SRD 340.000 opgeleverd. De inzamelingsactie begon op 20 november 2022 en heeft geduurd tot en met 18 december 2022. Het geld is bestemd voor het Leger des Heils Suri...

Er worden door de leiding van de Centrale- en Vreedzaammarkt mogelijkheden bekeken, om deze weer open te stellen voor het publiek. De situatie zoals die zich in de omgeving van deze markten voordoet is niet wat marktmeester Gautam Dhanai graag heeft. Na het meest recente besluit van de autoriteiten om de markten gesloten te houden en daarmee verdere besmetting met het Covid-19-virus tegen te gaan, zijn de verkopers geïnstrueerd hun waar langs de straat aan de man te brengen.

Momenteel buigen de marktmeester, districtscommissaris Ricardo Bhola en het Covid-19-managementteam zich over een oplossing. Marktmeester Dhanai zegt dat het managementteam zich afgelopen vrijdag bij de markt heeft georiënteerd. Vanuit de marktleiding zijn er oplossingsvoorstellen gedaan. Een daarvan is de markt gedeeltelijk open te stellen.

Het gaat dan om het ringgedeelte van de ingangs- naar de uitgangspoort. Indien dit gedeelte wordt opengesteld, meent Dhanai dat er dan een redelijke groep geaccommodeerd kan worden. Hij noemt de groothandelaren, vis- en vleesverkopers en de groep marktventers die zich nu op straat voor de markt ophoudt.

De voorstellen zijn opgenomen in een rapport dat aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zal worden aangeboden. Er zal met de minister worden overlegd over het openstellen van het bovenste gedeelte van de markt. De marktmeester wijst erop dat niet alle marktventers op straat staan.

Geen inkomsten
Verkopers van kleding en kramerijen zitten thuis en ontberen inkomsten. Ook voor deze groep moet er een oplossing gezocht worden. Hoewel de markt reeds enige tijd door haar opgestelde en door het ministerie goedgekeurde protocollen hanteerde, zegt Gautam dat wordt uitgekeken naar eventuele andere protocollen van het ministerie.

Hij ziet ook graag controle van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en bestuursambtenaren bij zij die vis en vlees op straat aan de man brengen. De marktmeester respecteert de maatregelen van de autoriteiten en benadrukt dat deze bedoeld zijn om verdere spreiding van het virus de kop in te drukken. De marktmeester heeft de venters opgeroepen om zich te laten inenten tegen het Covid-virus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiding bekijkt mogelijkheden voor openstellen markten in Suriname