donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3
(2)

Leiders demonstranten hebben veel grond, zeggen de rovers

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

Op social media worden er papieren van stichtingen getoond, waarvan de voorzitters Raoul Hellings en Sergio Gentle zouden zijn. Daarbij wordt gesuggereerd, dat zij 800 ha gronden hebben gekregen via deze stichtingen, wat nergens uit blijkt. De pagina is niet voorzien van namen van een ministerie of de kamer van koophandel, maar precies de stichting namen zijn uitgeknipt, wat ook gewoon op een PC kan zijn uitgetypt.

Er wordt ook een stuk van overdracht van grond getoond waar Mielando Atompai als vertegenwoordiger van de ‘Vereniging Surinaamse Politiebond’ als gevolmachtigde van hun stichting ‘eastgate International’, de overdracht doet van een stuk grond aan de Stichting ‘Eigen familie van de anderen’, waar hij het enige bestuurslid van is in Paramaribo en de stichting rechtsgeldig vertegenwoordigd. Hierin is niets bezwaarlijk. Hiernaast is het 05 hectaren plus perceel, bezwaard met 09 miljoen Surinaamse dollars, wat niet mis is. Omdat personen schrikken van het aantal stichtingen die op zijn naam staan, geeft Atompai aan dat hij stichtingen laat oprichten, wat veel tijd kost en ze daarna verkoopt tegen winst, wat niets met grondzaken te maken heeft.

Hellings zegt van de grondzaken die zij doen: “We ronselen geen domeingrond om het daarna tegen woekerwinst te verkopen, maar wij opereren op de privemarkt. Kopen, verkopen, veilen is ons ding. Ook als je jouw huis wil laten verkopen. Kom dus met een andere smoes. Real estate doen we legit, geen money laundering of grondroof.”

Tot besluit: al zouden bepaalde demonstranten niet zuiver zijn, zou de demonstratie toch op zijn plaats zijn. Want de huidige regering is oneerlijk en heeft zoveel schandalen op een rij op haar naam, dat welke oneerlijke demonstrant dan ook, aan die oneerlijkheid niet kan tippen.

Als de huidige landvernietigers naar huis moeten, omdat het te zwaar voor hen is om Melissa Santokhi uit de Raad van commissarissen van Staatsolie te halen, wat één van de drie urgente eisen van de demonstranten is, dan moeten zij weg en nemen eerlijke Surinamers die geen lid van oude partijen zijn, de leiding van het land tijdelijk over.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeiders demonstranten hebben veel grond, zeggen de rovers