dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Leidende politieke partij VHP 72 jaar

lees ook ...

Jongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS

Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vanaf woensdag de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit is gebeurd tijdens een Algemene Vergaderin...

OP 16 januari jongstleden herdacht de de grootste coalitiepartij, de VHP haar 72 ste verjaardag. De huidige voorzitter Chandrikapersad Santokhi, President van Suriname, eerde daarbij de medeoprichter en eerste voorzitter van de partij Jaggernath Lachmon die hij legendarisch noemde. Hij memoreerde dat de partij bij de eerste verkiezingen 6 zetels haalde en nu op 20 zetels zit.

De voorzitter zei samen met velen de omslag te hebben gemaakt naar een getransformeerde politieke organisatie waardoor een betere, duurzame samenleving is gecreërd met kansen voor een ieder onafhankelijk van geloof, ethniciteit of kleur, op basis van diversiteit waarbij hij Suriname aanduidde als ‘de grote brumtyidyari’. Hij gaf verder aan dat de strijd om regeerverantwoordelijkheid te verkrijgen gehaald is, maar dat de strijd om Suriname uit de financiële crisis te halen nog keihard wordt gestreden.

De voorzitter gaf verder aan dat de toekomst er rooskleurig uitziet, maar dat die er rooskleuriger uit kan zien als wij allemaal de koers volgen van de regering en de VHP leiders, onze politiekvoering en manier van denken veranderen en werken aan het veranderen en het creëren van een samenleving die voortgang boekt op het gebied van vrede en stabiliteit.

Voorzitter Santokhi feliciteerde een ieder met de 72ste verjaardag van de partij en eindigde met: Suriname Zindabaad! Wat neerkomt op: Lang leve Suriname!

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeidende politieke partij VHP 72 jaar