donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Leguanen in beslag genomen; Wet dierenbescherming overtreden

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

Medewerkers van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer, hebben leguanen in beslag genomen aan de Martin Luther Kingweg en te Meerzorg. Deze dieren zijn in beslag genomen, omdat de Wet op Dierenbescherming is overtreden. De dieren waren in een onacceptabele situatie en zijn na de inbeslagname door de medewerkers op een verantwoorde manier in de vrije natuur losgelaten.

Toen de medewerkers op de locatie arriveerden, zijn er geen verantwoordelijken aangetroffen. De leguanen waren van niemand die daar aanwezig was. Er is aangegeven, dat de schuldigen jonge tieners zijn. De burgers die daar waren, zijn aangesproken.

Het jachtseizoen op leguanen is vanaf september tot en met december gesloten. Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan om hiermee rekening te houden. Benadrukt wordt dat de bevoegde instanties bij overtreding van de Jachtwet, maatregelen zullen treffen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeguanen in beslag genomen; Wet dierenbescherming overtreden