vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Legersamenwerking Suriname en Frans-Guyana wordt voortgezet

lees ook ...

Ondernemerschapstraining van SURGE stimuleert groei en netwe...

Ondernemers die met succes de matching grant van het Suriname's Growth Enterprise (SURGE) programma hebben verkregen, zijn recentelijk ondergedompeld in een intensieve training in business development...

De samenwerking tussen de legers van Suriname en Frans-Guyana wordt ook in 2023 voortgezet. Het besluit is genomen tijdens het bezoek van kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger, aan Frans-Guyana. Hij heeft van maandag 5 tot woensdag 7 december 2022 een bezoek aan de commandant van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, de generaal-majoor Xavier Buisson.

Dit gebeurde in het kader van de elfde regionale vergadering over militaire uitwisseling (XI RREM). De bedoeling van deze bijeenkomst was om de bilaterale overeenkomst voor gezamenlijke oefeningen, patrouilles en informatie-uitwisselingsmomenten voor het dienstjaar 2023 en eventuele wederzijdse steun te bespreken.

Ook bracht de Franse commandant een eerbetoon aan de luitenant-kolonel Franklin Blokland, voormalig commandant van de Surinaamse Marine, die op 16 november overleed.

Beide delegaties kwamen overeen deze ontmoeting aan hem op te dragen. Dit jaar was het de beurt van de Franse strijdkrachten om deze meeting te organiseren. In 2023 zal de XII RREM in Paramaribo plaatsvinden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegersamenwerking Suriname en Frans-Guyana wordt voortgezet