zaterdag 23 september 2023
28.3 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Legers Suriname en Brazilië maken afspraken

lees ook ...

OGA en partners bundelen krachten voor Wereld Schoonmaakdag ...

Ter ere van Wereld Schoonmaakdag op 16 september hebben verschillende organisaties zich verenigd om diverse gebieden in het hele land schoon te maken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het bewustmaken...

Het leger van ons buurland heeft Suriname bezocht voor de 21ste “Regional Meeting of Military Exchange” (RRIM). Dit is een jaarlijkse ontmoeting waarbij deze legers afspraken maken voor het komend dienstjaar. De Braziliaans delegatie stond onder leiding van brigadegeneraal Marcus Vinicius Gomes Bonifacio. Trainingen voor Surinaamse militairen, werkbezoeken, deelname aan militaire activiteiten en gezamenlijke grenspatrouilles blijven op de agenda volgens Sun Nieuws.

Luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew is commandant van de Landmacht. Tijdens deze ontmoeting was hij delegatieleider van Suriname, die ook belast was met de Surinaamse zaak. De landen willen deze samenwerking voortzetten en zelfs verder verdiepen. De samenwerking bestaat jaren.

Jagdew heeft bij deze gelegenheid bedankt namens Suriname voor de verschillende trainingen die jaarlijks door Brazilië verzorgd worden aan Surinaamse militairen. Over het algemeen worden Surinaamse legerofficieren voor een deel getraind in Brazilië.

In 2024 wordt de 22ste RRIM-ontmoeting gehouden in Brazilië.

Bron Foto: SUN  NIEUWS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegers Suriname en Brazilië maken afspraken