zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
2.7
(3)

Legerofficieren bevorderd na training

lees ook ...

President Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de noodzaak benadrukt om gebieden in het land te voorzien van voldoende sportfaciliteiten, en heeft daarom op dinsdag 21 mei 2024 de sportcommissie bijeengeroe...

Zeven militairen zij na afronding van de Cursus Officiersvorming (klas 2023-02) bevorderd tot de rang van tweede luitenant. Deze cursus van meer dan vier maanden moest de militairen specifieke competenties bijbrengen. Dit moet hen versterken in hun functioneren als officier in het militair werk.

Majoor Brian Landveld, commandant van de Militaire Academie (MA), benadrukte dat het doen en laten van de zeven geslaagden gelinkt zal worden aan het opleidingsinstituut. “Gedraagt u zich conform hetgeen we u hebben aangeleerd. Wees een voorbeeld voor uw omgeving, aan het werk maar ook in uw privéleven. U bent 1x 24 uur officier. Als officier is het uw taak en verplichting dwars door alle moeilijkheden leiding te blijven geven, uw mensen hoop en moed in te spreken en uzelf kwetsbaar op te stellen”, aldus de MA-commandant.

Kolonel Justus Hew A Kee, commandant van het IDO, hield voor dat leren mogelijkheden geeft in de maatschappij. Een officier is een leider en voorbeeldfiguur, die overdraagt.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, herinnert eraan dat Defensie steeds paraat moet zijn om het land te dienen in een wereld die steeds uitdagender wordt. Militairen moeten blijven investeren in hun leiderschap. ”Eerlijkheid, discipline, respect en kameraadschap moeten er te allen tijde zijn, want uw morele waarden zijn essentieel”. De organisatie moet deze eigenschappen te allen tijde hooghouden.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegerofficieren bevorderd na training