maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(2)

Legerleiding verklaart dat de militairen niet staken

lees ook ...

Kansen grijpen: de weg naar doorbraken met God

Marlon Hestick, de auteur, heeft enkele exemplaren van zijn boek overhandigd aan Marinus Bee MSc. LL.B., de voorzitter van het parlement. Het boek, getiteld "The Opportunity Lifestyle: Principles for ...

De leiding van het Nationaal Leger verklaart het volgende, naar aanleiding van de oproep van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) bij de laatst gehouden algemene ledenvergadering om ingaande vrijdag 11 november 2022 in actie te gaan: 

Het recht van vereniging wordt erkend, maar de militair dient zich te houden aan de geldende wetten en regelgevingen van de organisatie. De Wet Rechtspositie Militairen met name de artikelen 45 lid 1 (de algemene verplichtingen van de militair), 51 (deelname aan collectieve actie), 52 (deelname aan betogingen), 53 (deelname aan vergaderingen) en 55 (meningsuiting) alsmede de Wet Militair Tuchtrecht artikel 6 lid 1 en 2 en Wet Militair Strafrecht zijn op hun dienovereenkomstig van toepassing.

De leiding van het Nationaal Leger doet daarom een beroep op alle militairen van de defensieorganisatie om conform hun werkrooster normaal hun werkzaamheden te verrichten. Naar zeggen van de legerleiding hoeft de samenleving zich niet ongerust te maken. Zij geven aan dat de veiligheid gegarandeerd is en dat het leger te allen tijde gereed staat om Suriname te beschermen en te dienen.

In het kader van de recente ontwikkelingen heeft de leiding van de defensieorganisatie een onderhoud gehad met de Vereniging Rechtspositie Militairen om te praten over de knelpunten. In die vergadering zijn er duidelijke werkafspraken gemaakt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegerleiding verklaart dat de militairen niet staken