maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Legerkapitein: “respect ouders, leerkrachten en bevoegd gezag moet terug”

lees ook ...

Registratie Stimuluspakket 2 vervroegd uittreden overheidsdi...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. In de periode 1oktober tot en met 31 decembe...

“Onze generatie mag niet ten prooi vallen aan ellende en wanhoop.” Dit zei legerkapitein Shyam Manniesingh van het bureau Civiel-Militaire Relaties (Cimir), dinsdag, tijdens een virtuele motivatiesessie voor studenten van de examenklas van het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum. Militairen zijn voorbeeldfiguren en het boegbeeld van vaderlandsliefde, discipline, beschermer en dienaar van land en volk.

Met motivatiesessies probeert het Nationaal Leger (NL) daarom om gezag uit te stralen en jongeren te inspireren om deze basisprincipes hoog in het vaandel te houden en als waardevolle burgers het land te helpen ontwikkelen. Volgens  Manniesingh is er een betreurenswaardige vergroving van zeden in de samenleving. Hij noemt onder andere alcohol- en drugsgebruik, gokken, losbandigheid en minachting voor autoriteiten.

“Men heeft geen respect voor ouders, leerkrachten en mensen van het bevoegd gezag. Daar moet verandering in komen. Onze jongeren moeten hun leven inrichten op basis van doelen en principes. Zo’n sessie is daarom enorm belangrijk, want het helpt om de productiviteit naar boven te halen en de betrokkenheid van leerlingen vooral bij de studie te stimuleren. Dat moeten wij verhogen ten faveure van de samenleving”, zei Manniesingh.

De legerkapitein benadrukte dat problemen, obstakels en uitdagingen onvermijdelijk zijn in het leven, maar dat jongeren zich hierdoor niet moeten laten ontmoedigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegerkapitein: "respect ouders, leerkrachten en bevoegd gezag moet terug"