donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Legerkapitein moedigt jeugdigen in detentie aan droom te verwezenlijken

lees ook ...

Franse minister van Justitie bezoekt Surinaamse counterpart

De Franse Minister van Justitie, de Bewaarder van Zegels, Eric Dupond-Moretti heeft op uitnodiging een ééndaagsbezoek gebracht aan Suriname eind September. Doel van het bezoek was het goedkeuren van d...

Vele jongens die in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli terechtkomen, hebben vaak het militair worden als toekomstdroom en of kijken over het algemeen op naar iemand in een militair tenue. Daarom heeft legerkapitein Shyam Manniesingh deze jongeren aangemoedigd om een keerpunt in hun leven te brengen en zich niet te laten afremmen door negatieve beïnvloeding. Zij moeten volgens hem groter worden dan hun obstakels.

De kapitein heeft op uitnodiging van de afdeling Justitiële Kinderbescherming (JKB) een motivatiesessie gehouden voor de jongeren in detentie. Volgens Manniesingh kan niet stil worden gezeten terwijl bepaalde jongeren, die de toekomst horen te zijn, zich schuldig maken aan criminele handelingen.

“Er moet iets gedaan worden om onze jongeren te transformeren naar voorbeeldige burgers. Strafrechtelijk optreden alleen is vaak niet voldoende om jeugdcriminaliteit terug te dringen. Een pedagogische aanpak is bijzonder belangrijk,” benadrukte Manniesingh.

Een mooi moment was het ten gehore brengen van het Surinaams volkslied. Daarbij leerden de jongeren om eerbiedig hiervoor in de houding te staan. Precies zoals elke militair, kortom elke Surinamer, de vaderlandsliefde dient uit te stralen bij het horen van het Surinaams volkslied.

“Iedereen wil graag militair worden, maar men moet begrijpen dat vaderlandsliefde wordt gekoesterd door militairen. Je leert om je land te verdedigen”, zei Manniesingh.

Militairen van de afdeling muziek zorgden ook voor enkele motiverende christelijke liederen. De jongeren waren zeer onder de indruk van de aanwezigheid en motivatie van de militairen en brachten aan het eind een dank uit hiervoor met een daverend applaus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegerkapitein moedigt jeugdigen in detentie aan droom te verwezenlijken