donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Legerhelikopters kunnen weer in de lucht

lees ook ...

EU bezoekt President Santokhi; tolereert geen bedreiging dem...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 17 maart jongstleden een delegatie vertegenwoordigers van de Europese Unie (EU) ontvangen  het Presidentieel Paleis. De delegatie stond onder leiding van de...

Er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de installatie van onderdelen en algemene inspectie van de helikopters van het Nationaal Leger (NL), zodat de heli’s binnenkort weer de lucht in kunnen. De onderdelen zijn pas terug uit India waarna technici uit dat land nog deze maand aan het werk kunnen, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie. De heli’s zijn ongeveer een jaar al aan de grond. De defensieorganisatie heeft er alles aangedaan om de heli’s weer luchtwaardig te krijgen.

Door overeenkomsten met verschillende bevriende naties kunnen Surinaamse militairen trainingen volgen in het buitenland. Zo zijn onlangs 20 legermanschappen geweest naar Frans-Guyana. Gezamenlijke oefeningen, trainingen en surveillances zijn onderdeel van de samenwerking.

De visie van het NL is dat het land moet worden ontwikkeld met professionaliteit, dus met kundige personen, benadrukt de minister. Het leger moet professioneel worden daarom wordt veel geïnvesteerd in het leger, zegt ze.  Met Frans-Guyana is een intentieverklaring getekend, waarin ongeveer 20 projecten zijn opgenomen. Binnenkort gaan drie officieren voor training Frans-Guyana.

Ook personen van de Luchtmacht worden voor trainingen naar het buitenland gestuurd. Er zal ook aan kennisoverdracht worden gedaan. Het concept van ‘train-de-trainers wordt binnen het leger gehanteerd. “Wie voor trainingen wordt weggestuurd, zal de opgedane kennis moeten delen met collega’s,” zegt de minister van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLegerhelikopters kunnen weer in de lucht