zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Leger zet Chetak-helikopters weer in

lees ook ...

USAID en NCCR werken samen voor veiligere scholen in Surinam...

De School Safety Course, een baanbrekend initiatief gericht op het voorbereiden van scholen op natuurrampen en andere noodsituaties, werd succesvol afgerond op het ministerie van Onderwijs. Dit progra...

De drie Chetak-helikopters van het Nationaal Leger zijn weer in gebruik genomen. Minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera zegt dat deze luchtvaartuigen werden onderworpen aan een grote onderhoudsbeurt en voornamelijk ingezet zullen worden voor militaire operaties, en het veiligheidsgevoel.

De heli’s werden in 2009 aangeschaft via een kredietlijn van India en in 2015 in gebruik genomen. In het contract met de leverancier Hindustan Aeronautics Limited, werd opgenomen dat deze Chetak-helikopters na een aantal vlieguren een onderhoudsbeurt en inspectie moeten ondergaan. De onderhoudsbeurt werd uitgevoerd door technici van het Indiase bedrijf en de Luchtmacht.

“Door de mobiliteit in de lucht kunnen wij eindelijk weer verkenningen uitvoeren en Suriname beschermen”, zei minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, na in gebruik name van de voertuigen. De bewindsvrouw hoopt dat de samenwerking met de leverancier gecontinueerd zal worden.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeger zet Chetak-helikopters weer in