dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leger levert Civiele Bijdrage

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

Operatie ‘Gran Mati’ van het ministerie van Defensie moet  gezien worden als deel van de bijdrage die het leger levert aan de ontwikkeling van de samenleving, volgens Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen donderdag tijdens een persconferentie van het ministerie van Defensie. De opdracht voor het uitvoeren van dit project kon vanwege covid-19 niet eerder worden uitgevoerd. De aanwezigheid van het leger zal binnenkort landelijk worden verhoogd worden.

Via de operatie ‘Gran Mati” zal het ministerie  binnen dit project de lokale gemeenschap van medische voorlichting voorzien.  Het leger zal  ook ondersteunen op het gebied van Covid-19-vaccinaties. Veiligheidsdiensten vervullen een grote rol bij het zorgdragen voor algemene veiligheid, maar dat neemt niet weg dat het een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is. De burger draagt ook verantwoordelijkheid.

Ook veiligheidstrainingen zullen worden verzorgd in de verschillende gebieden. “We moeten ervoor zorgen dat die samenwerking goed opgang komt en in stand gehouden wordt. Niet pas wanneer er zich calamiteiten zich voordoen moeten we gaan kijken hoe zaken aan te pakken.” Men zal eerst Albina  aandoen, en wel op de VOJ-school. Na de grensstad staat Brokopondo op programma en vervolgens, Coronie en Sipaliwini.

‘Gran Mati’ zal samen met het Bureau Eenheid van het Kabinet van de president uitgevoerd worden. De  manschappen zullen eerst van de nodige training worden voorzien. Het project is een ongoing training , en het ligt in de bedoeling om het jaarlijks één tot twee keer uit te voeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeger levert Civiele Bijdrage