maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
0
(0)

Leger enthousiasmeert publiek met demonstraties en carrièremogelijkheden

lees ook ...

Atompai rondt zaken af voor vertrek

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), wil lopende zaken afronden voor zijn vertrek bij de SPB en het Korps Politie Suriname (KPS). Hij werkt onder andere aan de afronding va...

Om de gemeenschap een kijkje te geven achter de schermen van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL), heeft het ministerie van Defensie een opendag georganiseerd. Op zaterdag 25 mei 2024 konden jong en oud meer te weten komen over de taken en verantwoordelijkheden van het leger in de Memre Buku Kazerne Noord.

Deze gelegenheid bood niet alleen een diepgaande kijk op de organisatie en functies van het leger, maar omvatte ook spectaculaire demonstraties, uitgevoerd door de Infanterie en het Korps Speciale Troepen (KST). Kapitein Jeflyn Finkie lichtte toe dat het Nationaal Leger bezig is met het werven en selecteren van nieuwe leden voor de infanterie en het Korps Speciale Troepen.

“Naar aanleiding daarvan heeft de bevelhebber, Werner Kioe A Sen, aan de commissie gevraagd om een opendag te organiseren,” benadrukte kapitein Finkie. De afdeling G3 heeft deze dag gepland om belangstellenden en geïnteresseerden de kans te geven om te zien wat de infanterie en de speciale troepen in huis hebben. Als onderdeel van het wervingsproces konden bezoekers vragen stellen aan huidige personeelsleden en rekruten, waardoor ze meer te weten kwamen over de carrièremogelijkheden en vereisten binnen deze eenheden.

De opendag had een tweeledig doel. Enerzijds wilde de organisatie de samenleving tonen waartoe het leger, en in het bijzonder de infanterie en het KST, in staat zijn. Anderzijds bood de dag geïnteresseerden de mogelijkheid om te solliciteren bij de infanterie of de speciale troepen.

“Voor de speciale troepen hebben we ongeveer honderd nieuwe leden nodig en voor de infanterie honderdvijftig,” aldus kapitein Finkie. De trainingen starten in juli en duren twee maanden in de Ayoko Kazerne. Momenteel is het NL bezig met de selectie en keuring van kandidaten. Finkie voegde eraan toe dat er ook in de districten Para en Wanica opendagen gehouden zullen worden om meer mensen te interesseren voor sollicitatie.

De opendag in de Memre Buku Kazerne Noord was een groot succes, waarbij de spectaculaire demonstraties en de informatieve sessies veel bezoekers trokken. Het evenement bood een unieke gelegenheid voor het publiek om inzicht te krijgen in de werkzaamheden van het Nationaal Leger en de carrièremogelijkheden die het biedt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeger enthousiasmeert publiek met demonstraties en carrièremogelijkheden